ADALET YOK -2

Kemiği Kırıldı…


İşkenceciler Cezasız Kaldı!..

Nazan Bozkurt’a saldırıp göz kemiğini kıran polisler hakkında yapılan başvuruya “takipsizlik” ve ardından da “iddialarınız dayanaktan yoksun” kararı verildi.
Nazan Bozkurt, 23 Ocak 2017’de işinden atılan bir kamu emekçisi. Bir yılı aşkın süredir “işimi istiyorum” diye Ankara Yüksel’de eylemler yapıyor. Meşru hakkını kullanarak hak alma mücadelesi veriyor.
Haklı ve meşru olmasına rağmen, hemen her seferinde saldırıya uğruyor, gözaltına alınıyor, darp ediliyor, işkence yapılıyor.
2018 yılının 1 Mayısında yaptığı eylemde de polis saldırısına maruz kaldı ve göz kemiği kırıldı.

Savcılıktan AYM’ye..
Nazan Bozkurt, saldırılar karşısında da hakkını arıyor, işkenceciler karşısında direnmenin yanısıra hukuk mücadelesi de veriyor.
Nazan Bozkurt, göz kemiğinin kırıldığı saldırıyla ilgili önce savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık “takipsizlik” kararı verdi.
Bunun üzerine Bozkurt ve avukatları, Sulh ceza hakimliğine itirazda bulundular, ancak bu itirazları da reddedildi.
Bozkurt son olarak Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) giderek, göz kemiğini kıran polisler hakkında dava açılmasını ve cezalandırılmalarını talep etti. Bozkurt’un AYM başvurusu da reddedildi. AYM’ye göre, “iddialar dayanaktan yoksun”du!
Kırılan göz kemiği ortada… kıran ortada… ama AYM’ye göre “dayanak” yok!

Bozkurt: ‘Polis, savcılık, sulh ceza, AYM kemiğimi hep birlikte kırdılar.”’
Nazan Bozkurt, Cumhuriyet gazetesinden Zehra Özdilek’e yaptığı açıklamada bu sonucu şöyle değerlendirdi:
“AYM’nin ret kararını görünce bir yumruk daha yediğimi ve failimin olmadığını hissettim. … Kör olmamam için kırılan kemiğimin yerine ameliyatla yapay kemik konuldu. Kemiğim kırıldı ama faili yok. En az 12 yılla yargılanması gereken polis, el birliğiyle korunarak aramızda dolaşıyor. Ama bize ‘polislere hakaret ettiğimiz gerekçesiyle’ anında dava açılıyor. Polis, savcılık, sulh ceza, AYM kemiğimi hep birlikte kırdılar.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.