ADALET İÇİN DİRENİŞ BÜYÜYOR -2 … 4 AVUKAT SÜRESİZ AÇLIK GREVİ’NDE

Halkın Hukuk Bürosu ve ÇHD üyesi 4 avukat, Süresiz Açlık Grevine başladı.
Çağdaş Hukukçular Derneği tarafından yapılan açıklamada, tutuklu 4 avukatın 3 Şubat tarihinden bu yana sürdürdükleri açlık grevini süresiz açlık grevine dönüştürdüğü belirtildi.


Süresiz açlık grevine başlayan avukatların, Ebru Timtik, Barkın Timtik, Aytaç Ünsal ve Oya Aslan olduğu duyuruldu.
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) tarafından 9 Mart’ta, açlık grevindeki tutuklu üye ve yöneticilerinin taleplerini dile getirmek ve sağlık durumlarına dikkat çekmek amacıyla İstanbul Barosu Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir basın açıklaması yapıldı. Halkın Hukuk Bürosu (HHB) ve ÇHD’li avukatların katıldığı basın açıklamasında salona,

“Tutsak Avukatlar Süresiz Açlık Grevinde! Talepleri Kabul Edilsin” yazılı pankartı asıldı.
ÇHD Genel Sekreteri Nergiz Tuba Aslan tarafından yapılan açıklamada, açlık grevinde bulunan 8 avukattan 4’ünün açlık grevini bugün itibariyle süresiz açlık grevine dönüştürdüğü, diğer 4 avukatın ise, açlık grevini sonlandırdığı belirtildi. Aslan, şöyle dedi:


“Açlık grevi süreci daha da ağırlaşarak devam ediyor. 8 tutuklu arkadaşımızdan 4’ü süresiz açlık grevine başladıklarını duyurdular. Bugün itibari ile süresiz açlık grevine başlıyorlar. Diğer 4 avukat arkadaşımız da açlık grevlerine ara verdiler. Süresiz açlık grevine başlayan arkadaşlarımız Ebru Timtik, Barkın Timtik, Aytaç Ünsal ve Oya Aslan. Arkadaşlarımızın açlık grevlerinin bugün 37’nci cünü. Ebru Timtik açlık grevine bir ay öncesinde, Grup Yorum üyeleriyle dayanışmak amacıyla başlamıştı. Avukat arkadaşlarımız başladığında da ara vermeden devam etti. Ebru Timtik yönünden açlık grevinin 67’nci günü.”


Süresiz Açlık Grevine başlayan 4 avukat da gönderdikleri bir mektupla, neden süresiz açlık grevine başladıklarını anlattılar. Basın toplantısında avukatların mektubunu Halkın Hukuk Bürosu avukatı ve ÇHD Genel Merkez Yöneticisi Didem Baydar Ünsal okudu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.