ADALET İÇİN BİR DİRENİŞ DAHA…Gülistan Doku’nun Ailesi Oturma Eylemine Başladı…

Dersim’de 5 Ocak 2020 yılından bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku’nun ailesi, DERSİM ADLİYESİ ÖNÜNDE oturma eylemine başladı.
2022’ye girerken, adalet için yeni bir direniş daha başladı.
Ocak 2020’den bu yana kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun akıbetinin açıklanması için aylardır ailesi ve çeşitli demokratik kitle örgütleri, eylemler yaptılar.
Ancak polis, sürekli olaak bu olayın üstünü örttü.

Dersim Adliyesi önündeki oturma eylemi, Gülistan Doku’nun annesi Bedriye, babası Halit ve ablası Aygül Doku tarafından bugün (1 Ocak), saat 13.30’da başlatıldı. Eyleme çeşitli demokratik kitle örgütleri de destek verdi.
Aile, oturma eylemine başlamadan önce Dersim Valisi Mehmet Ali Özkan ile görüşmek istedi. Ancak aile, polis tarafından engellendi.

“KIZIMIZ BULUNMADAN KALKMAYACAĞIZ!”
Abla Aygül Doku, eyleme başlarkan yaptığı açıklamada şöyle dedi: “5 Ocak’tan beri kızımızdan en ufak bir iz yok. 2 yıldır kızımız yanımızda değil. Tunceli’ye gelip gazetecilere ‘bana Gülistan Doku’yu sormayın’ diyen Adalet Bakanı’na bizzat bu soruyu sormak için adliye önünde oturma eylemine başladık. Kızımız bulunmadan da kalkmayacağız”.
Aygül Doku sözlerine şöyle devam etti:
“Bizi ya öldürsünler ya da artık kızımıza ne olduğu sorusunun cevabını versinler… Biz valiyle görüşmek isteyince polis engeliye karşılaştık. Oysa engellenmesi, yargılanması, sorgulanması gereken iki yıldır Gülistan’a bu karanlığı yaşatan Zaynal Abarakov’dur. Tüm sağduyulu insanlara bizlere destek olmaları için sizin aracılığınızla çağrıda bulunuyorum, kızımız için vermiş olduğumuz bu mücadelede yanımızda olun”.

Sosyal ağlarda paylaşın