Adalet Bakanlığı ve 36. Ağır Ceza Mahkemesine Seslenelim: “GRUP YORUM’A ÖZGÜRLÜK!”

Tutuklu Grup Yorum üyelerinden ikisi, 20 Mayıs’ta mahkemeye çıkarılacaklar. Bu mahkeme, Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in, Grup Yorum üyelerinin serbest bırakılmasını da içeren talepleriyle ölüm orucunda şehit düşmesi sonrasında yapılan ilk mahkeme olacak. Mahkemeyle ilgili olarak Grup Yorum, Halkın Hukuk Bürosu, Avrupa Halk Cephesi gibi çeşitli kurumlar tarafından açıklamalar, çağrılar yayınlandı.   

AHC: Avrupa’dan Yükselteceğimiz Her Ses, AKP Faşizminin Uykusunu Kaçıracaktır!

Avrupa Halk Cephesi tarafından yapılan açıklamada, Grup Yorum üyelerinin aylardır haksız, hukuksuz, adaletsiz bir şekilde tutuklu olduğu, ortada düzenin yasalarına göre bile bir “suç” olmadığı, asıl amacın onları SUSTURMAK olduğu belirtilerek şu bilgi verildi;  

“20 Mayısta iki Grup Yorum üyesinin “yargılandığı” mahkemenin duruşması görülecek. Şehit düşen Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in eşi Sultan Gökçek ve Bergün Varan, 20 Mayıs’ta Çağlayan Adliyesi’nde 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşmaya çıkacaklar. 6 Haziran’da ise Grup Yorum üyesi Ali Aracı mahkemeye çıkarılacak.”   

“20 Mayıs ve 6 Haziran Mahkemelerinde, tutuklu Grup Yorum üyelerini AKP Zulmünün Elinden Çekip Alalım!” başlığını taşıyan açıklamada, 

“Grup Yorum Üyelerine Özgürlük!” sloganını ve

“Grup Yorum Üyeleri Serbest Bırakılsın!” talebini, 

halka ve iktidara her biçimde ulaştıralım” çağrısı yapıldı.  

NELER YAPABİLİRİZ?

Avrupa Halk Cephesi’nin açıklamasında, Avrupa’da yapılacak tüm etkinliklerin ve çağrıların, AKP iktidarı ve mahkemeler üzerinde bir baskı oluşturacağı belirtilerek, şu önerilerde bulunuldu: 

– Konsolosluklar önünde AKP faşizminin suratına katilliklerini haykırıp, tutsak Grup Yorum üyelerinin serbest bırakılmasını talep edebiliriz. 

– Türkiyeye ait kurumlar olmak üzere, her yere, bu talebi dile getiren pankartlar asabilir, yazılamalar yapabiliriz. 

– Onları yargılamaya kalkan Çağlayan Adliyesi’ne telefon, faks, mail, sms yoluyla ulaşıp, Grup Yorum üyelerinin haksız, hukuksuz tutukluluğuna son vermelerini isteyebiliriz. 

19 ve 20 Mayıs’ta evlerimizin camlarına, balkonlarına, araba camlarına “Grup Yorum’a Özgürlük” yazılı dövizler asabiliriz.

– Grup Yorum’a Özgürlük! talebini içeren videolar yayınlayabilir, 19 Mayıs akşamı ev toplantılarında bir araya gelip Grup Yorum’a Özgürlük sloganını hep birlikte haykırabiliriz. 

İLETİŞİM BİLGİLERİ: 

Yapılan açıklamada, “Grup Yorum üyelerine özgürlük talebini ulaştırabileceğiniz telefon numaraları” olarak şu bilgiler veriliyor:  

– İstanbul Adalet Sarayı (Çağlayan Adliyesi) Telefonu: 

+90 / 0212 375 75 75

– Çağlayan Adliyesi web sitesi: 

www.istanbul.adalet.gov.tr

TC. Adalet Bakanlığı:

Tel: +90 / 0312 417 77 70 

faks: 0312 419 33 70

mail: info@adalet.gov.tr

– İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İdari Bürosu: 0 212 375 75 75  

Duruşma Gün ve Tarihi: 

20 Mayıs 2020, saat 14.20

İstanbul Çağlayan Adliyesi, 

36. Ağır Ceza Mahkemesi

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.