Adalet Bakanlığı’na göre “Hiçbir organ, merci mahkemelere talimat veremez” miş!

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ADALET BAKANLIĞI

Grup Yorum üyelerinin, Tutsak avukatlarının ve Mustafa Koçak’ın adalet ve adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunun taleplerinin kabul edilmesi için Adalet Bakanlığı’na gönderilen maillerden birine cevap yazan Adalet Bakanlığı pişkince “Hiçbir organ, merci mahkemelere talimat veremez” şeklinde yanıt verdi. Konuyla ilgili Halk Cephesinin yaptığı açıklamayla şöyle dedi:

ADALET BAKANLIĞI GÖNDERİLEN MAİLLERE CEVAP VERDİ:
“HİÇBİR ORGAN, MERCİ MAHKEMELERE TALİMAT VEREMEZ”

O HALDE NEDEN İTİRAFÇILARIN İFTİRALARIYLA HAZIRLANAN DOSYALAR ÇÖKTÜĞÜ HALDE MAHKEMELER YASALARIN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRMİYOR? NEDEN MUSTAFA KOÇAK VE DİĞER HALK ÇOCUKLARI TAHLİYE EDİLMİYOR?

Dortmund’da Mustafa Koçak’ın taleplerinin kabul edilmesi için Adalet Bakanlığı’na telefon etmeye, mail göndermeye devam ediliyor.
Adalet bakanlığı bu maillerden birisine yazdığı cevap metnine “Anayasanın 138. maddesi, 2. fıkrasına” atıfta bulunularak Adalet Bakanlığı’nın, “mahkemelere ve hakimlere talimat” veremediği iletildi.
Adalet bakanlığından İrfan Yılmaz adıyla gönderilen cevapta “hiç bir organ, mahkeme, merci yada kişi yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere emir ve talimat veremez. Genelge gönderemez, tavsiye ve telkinde bulunamaz” denildi.

Mustafa Koçak’ı ve daha sayısız tutukluğu adil yargılamadan, hakim ve savcılara talimat vererek tutuklatan, onlarca yıl hapis cezası yada müebbet hapis cezası veren AKP iktidarı ve onun “bakanlığı” sözkonusu olan direniş talepleri olunca mahkemelere “emir ve talimat” veremiyor.
İtirafçıların, gizli tanıkları, iftiracıları kullanarak dava dosyaları hazırlatan AKP iktidarı, halk çocuklarının adil yargılanma talepleri karşısında sağır ve dilsiz oluverdiler. “YARGININ BAĞIMSIZLIĞI” oyununa sarılıverdiler.

İtirafçılara istedikleri yalanları dikte ettirirlerken; halkın avukatları, halkın sanatçıları, halkın mühendisleri, DEV-GENÇLİLER, halk meclisi calışanları hiçbir delil olmaksızın yüzlerce yıllık hapis cezalarına çarptırılırken; YARGI FAŞİZMİN BOYUNEĞDİRME ARACI OLARAK KULLANILIRKEN
“yargı bağımsızlığı” oyununu oynamaları komiktir.

Direniş bu yalanları bu yalanları çoktan açığa çıkarmıştır. Mustafa Koçak, kendi yasalarına göre Adalet bakanlığının “güvencesi” altında bir tutsak iken işkence görmüş, 73 yerinden yaralanmıştır. Adalet bakanlığı faşizmin yasalarını hayata geçiren bir zulüm kurumudur. Direnme politalarımız, ölüm orucu direnişimiz onların tüm yalanlarını, demagojilerini çoktan yerlebir etmiştir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.