Açlık grevinde 140 gün, mahkemeden zorla getirilme kararı


DTK Eş Başkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi bugün 140. gününde.

Güven’in yanı sıra yaklaşık 7 bin tutuklu hapishanelerde onlarca insanda yurt dışında açlık grevi eylemini sürdürüyor.

Leyla Güven’in Urfa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davasında ifade vermediği gerekçesiyle Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki “talimatlı” duruşması bugün görüldü. Mahkeme, Güven için zorla getirme kararı verdi.

Dava, Güven’in 4 Nisan 2017’de Urfa Amara’da yaptığı bir konuşmada “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla, açılmıştı. talimatlı duruşmaya, 140 gündür açlık grevinde olan Güven katılmazken, avukatı Serdar Çelebi hazır bulundu.

Av. Çelebi, “Müvekkilim olan milletvekili 140 gündür açlık grevindedir. Ciddi sağlık sorunları baş göstermiştir. Kendisi gelip ifade verecek durumda değildir. Polis zoruyla getirilmesi durumunda hayati risk taşıyacaktır. Bu şartlarda müvekkilimin savunma yapacak imkanı da yoktur. Bu nedenle öncelikle davanın düşürülmesini ve zorla getirilme kararının çıkarılmamasını talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme, Leyla Güven’in mahkemeye zorla getirilmesi için kolluğa müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

1 Mart tarihinden itibaren tüm hapishanelere yayılan açlık grevi eylemleri sürerken bugüne kadar tecrite karsi yapilan fedai eylemlerde 5 kişi hayatını kaybetti.

21 Şubat günü Almanya’da Uğur Şakar’ın yanı sıra; dört tutuklu:

17 Mart’ta Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde Zülküf Gezen,

23 Mart’ta Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde Ayten Becet,

24 Mart’ta Erzurum Oltu T Tipi Cezaevi’nde Zehra Sağlam,

25 Mart’ta Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde Medya Çınar ‘’tecrit’’i protesto ederek yaşamlarına son vermişti.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.