ABD’nin Biolojik Silah Laboratuvarları

ABD, Ukrayna’da “biylojik araştırma merkezlerine” sahip olduklarını kabul etti.

29 Nisan 2018’de gazeteci Dilyana Gaytandzhieva kendi haber sitesinde, yayınlandığı zaman pek de çok kimsenin haberdar olmadığı, olanların ise dikkate almadığı bir araştırma yazısı yayınlamıştı. “Pentagon’un biyolojik silahları” başlıklı yazıda Pentagon’un biyolojik labaratuvarlarının bir de haritası yayınlanmıştı. Buna göre ABD, Pentagon’a bağlı, 2.1 Milyar dolarlık bir bütçeye sahip, eski sovyet ülkeleri Ukrayna ve Gürcistan’da ve Ortadağu, Güneydoğu Asya ve Afrika’da olmak üzere 25 ülkede biyolojik labaratuvarlara sahipti. Yazıda bu askeri programın ayrıntıları ile ilgili bir çok bilgi ve belge de mevcut.
Link: 

http://dilyana.bg/the-pentagon-bio-weapons/#

Bu arada bu haberi yapan gazeteci Dilyana Gaytandzhieva, Avrupa Parlamentosu’nda konuyla ilgili ABD’nin temsilcisine sorular yöneltince susturuldu ve daha sonra da AP’ye girişi yasaklandı.

İşte bütün bu iddialar, Rusya’nın ellerinde ABD’nin Ukrayna’da biyolojik silah labartuvarları ile ilgili yeni ele geçirdikleri belgeler olduğunu açıklaması ve daha sonra da ABD Dışişleri Bakanı yardımcısı Victoria Nuland’ın bu labaratuvarların varlığını kabul etmesi üzerine tekrar gümdeme geldi. Victoria Nuland ABD kongresinde yöneltilen soruya cevaben “Ukrayna’da biyolojik aratırma merkezlerimiz vardır ve bunların rus ordusunun eline geçmemesi için Ukraynalı yetkililerle beraber çalışıyoruz” dedi.
En son 8 Mart’ta Rusya Savunma Bakanlığı konuyla ilgili bir brifing vererek ellerindeki belgeleri ve bulguları paylaştı. Aynı gün Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri de konuyla ilgili kaygılarını dile getirerek, ABD’nin dünya üzerimde 30 ülkede 336 biyolojik labaratuvar işlettiğini düşündüklerini açıkladı.

Sosyal ağlarda paylaşın