ABD’de Silahlı Saldırı 29 Ölü…

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’de 24 saatten az bir süre içinde iki ayrı yerde yapılan silahlı saldırı sonucu 29 kişi yaşamını yitirirken, 53 kişi ise yaralandığı bildirildi.

ABD’de 3 Ağustos sabahı Teksas şehrinin Meksika sınırında yapılan silahlı saldırı sonucu 20 kişi yaşamını yitirirken 26 kişi ise yaralandı. A El Paso semtinde beyazi bir kişinin bir alış merkezinde silahlı saldırıda bulunda. Saldırganın gözaltına alındığı aktarıldı.

Teksak’da meydana gelen saldırıdan 13 saat sonra ise Ohio şehrindeki Dayton semtinde ikinci bir saldırı meydana geldi. ABD’nin kuzeyinde yaşanan saldırıda ise 9 kişi ölürken, 27 kişi ise yaralandığı bildirildi. Kurşun geçirmez yelek, ek mermiler ve savaş silahı ile halka saldıran saldırganın bir dakika sonra ise polis tarafından öldürüldüğü açıklandı.

ABD Cumhuriyet Savcısı saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, “İç terör saldırısı” olarak duyuruldu. Oysa saldırılar sadece terör denerek açıklanamaz. Bu bir ırkçı faşist saldırıdır. ABD emperyalizminin özellikle Trump’un bilinçlice büyüttüğü ırkçılığın yarattığı sonuçtur.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.