Abdallah 35 Yıldır Fransa’da Tutsak

Lübnanlı komünist Georges Ibrahim Abdallah tam 35 yıldır Fransa’da tutsak. 1999’dan bu yana, cezası biten ve serbest bırakılması gereken Lübnanlı tutsak, serbest bırakılmıyor adeta rehin tutuluyor.

Her yıl olduğu gibi Georges Abdallah’ın tutuklanmasının yıldönümü vesilesiyle, bu yıl da kaldığı Lannemezan cezaevinin önünde bir eylem gerçekleştirilecek. Ayrıca, Fransa’da ve dünyanın bir çok şehrinde bir ay boyunca dayanışma eylemleri düzenlenecek. 

Abdallah, 24 Ekim 1984’te Fransa’nın Lyon kentinde yakalanmıştı. Lübnan Silahlı Devrimci Güçlerinin (Lebanese Armed Revolutionary Factions – LARF) Fransa’da, ABD’li ve İsrailli askeri görevlilere karşı düzenlediği silahlı saldırılara katılmakla suçlandı ve hukuksuz bir yargılama sonucu ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

2 Nisan 1951 yılında Lübnan’ın Kuzeyinde dünyaya gelen Abdallah, 1970’lerde bir komünist olarak Filistin Halk Kurtuluş Cephesi saflarında İsrail’e karşı savaştı. 1979’da anti emperyalist, marksist bir grup olarak « Lübnan Silahlı Devrimci Güçlerinin » kuruluşunda yer aldı. Tüm yargı sürecinde devrimci kimliğini ve mücadelesini savundu. 

1999’dan bu yana serbest bırakılması gerekiyor, fakat İsrail ve ABD’nin karşı çıkması ile Fransa devleti Abdallah’ın hapiste kalmasını sağlıyor. Mahkemeler 9 kez yaptığı tahliye talebini reddetti. Lübnan devletinin talepleri de aynı şekilde geri çevrildi.

2016 yılında WikiLeaks sitesi, Hillary Clinton ile Fransız Dışişleri Bakanı Laurent Fabius arasında bu baskıyı ortaya çıkaran yazışmaları yayınlamıştı.

68 yaşındaki Abdallah, tutsaklık yıllarında Türkiyeli tutsaklar dahil, tüm dünyadaki devrimci tutsaklarla daima dayanışma içinde oldu, direnişlerin yanında oldu. Georges Ibrahim Abdallah bugün, Avrupa’nın en uzun zamandır hapiste olan devrimci tutsağı. 

http://freeabdallah.red

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.