AABK: Ocakzadeler Meclisi’ni Tanımıyoruz


AKP iktidarı, işbaşına geldiğinden bu yana Alevilere yönelik oyunlar, manevralar peşinde.

İlk manevra “Alevi açılımı” ile gündeme getirildi. Bu manevra, başlangıçta bazı alevi kurumlarını da içine çekti. Fakat çok geçmeden AKP’nin Alevi halkını ve örgütlenmelerini etkisizleştirme, asimile etme peşinde olduğu görüldü.

AKP o günden bu yana Alevi inancına, örgütlenmelerine yönelik saldırılarını sürdürüyor. “Paralı dedelik”le Alevi inancının ve kurumlarının içine sızmaya çalışan AKP, bugüne kadar bunlardan bir sonuç alamadı.

Geçtiğimiz hafta, bir grup Alevi bezirganı, Ocakzadeler Meclisi’ni kurduklarını açıkladılar. 

Görülen odur ki, bu meclisi oluşturan “dede”ler, Aleviliğin ilerici, demokrat, faşizme karşı yanlarına karşı, gerici bir oluşum oluşturmaya çalışıyorlar.

AABK’den Açıklama: “Böl-Parçala-Yönet“ ile karşı karşıyayız”

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) İnanç, Yol-Erkân Kurulu ve AABK Yönetim Kurulu, 19 Mayıs’ta yaptıkları açıklamayla, yeni bir oluşum gibi gösterilmeye çalışılan Ocakzadeler Meclisi grubunu kesinlikle tanımayacaklarını, kurumsal yapılarıyla hiç bir bağlarının olmadığını duyurdu.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Bizler, Pir Sultan Abdal’ın “Dönen dönsün, ben dönmezem Yol’umdan” şiarıyla, Hünkar Hacı Bektaş Veli dergahı Postnişini Veliyettin Ulusoy efendimizle birlikte yol yürümeye devam edeceğiz.

Dışı pişmiş, içi ham ervahların, dili bilmiş, gönlü fesat olanların

Ocak ve Dergah temsiliyeti olamaz!

Son zamanlarda özelinde Hacı Bektaş Veli Dergahı, genelinde Alevi-Bektaşiler, Alevi Ocakları ve Kurumları üzerinde oynanan “Böl-Parçala-Yönet“ mantığıyla yeniden sahnelenen devlet aklı ve Osmanlı oyunları ile karşı karşıyayız.”

Açıklamada, bu oluşumda yer alanlara da şöyle seslenildi: “Gönlü, günümüz Emevilerinde, ruhu İran Şiilerinde olanlara da, diğer yandan Yol’a uymayıp Yol’u kendilerine uydurmaya çalışan “Yol” firarilerine de, Pir’lerimizin diliyle Yunus’un nefesiyle yeniden sesleniyoruz. Bu Hak Yol’una Aşk ile gelen gelsin, deriz”.

Temsiliyetleri Yok:

AABK tarafnıdan yaplıan açkılamada, Ocakzadeler adyıla ortaya sürülen oluşumun ocak temsiliyeti olmadıgı da vurgulanarak şöyle denildi:

“Bilinsin ki; genellikle rızalıksız isimlerden ve Ocak temsiliyeti olmayanlardan oluşturulmaya çalışılan ittifaklar, hiç bir zaman Aleviler arasındaki ikrarlı dayanışma ve birlikteliği bozamayacaktır.

Bizler, Anadolunun her köşesinden, Avrupa’ya ırk, dil ve geldiği coğrafya farkı gözetmeksizin, Hak-Muhammed-Ali yoluna, Ocaklarımızın ve Pir’lerimizin kemaletine ikrar vermiş, kurumlarımızda oluşturduğumuz gönül birliktelikleriyle, dayanışma ve örgütlü yapısıyla, bedel ödeyerek Yol’umuzu bugünlere taşımış Ulularımızın, Atalarımızın izinde birlikte yürümeye devam edeceğiz.

Bizler AABK Yönetim Kurulu ve AABK İnanç, Yol-Erkân Kurulu olarak, Avrupa’dan ve Ortadoğudan Balkanlara kadar, Anadolu’daki dergahımızla ve tüm Alevi Bektaşi kurumlarımızla dayanışma içersinde yolumuzu inancımızı birlik içerisinde sürdürürken, yolu bulandırmaya çalışan sözde yeni, Ocakzadeler Meclisi gibi, her biri kendi olduğu yerlerde sorunlu olan kişilerin önce özünü yoklamalarını ve kendilerini arındırmaları gerekir ki, yolda bir kelam söyleme hakları da olsun.

Bu anlamıyla, yeni oluşum gibi gösterilmeye çalışılan, Ocakzadeler Meclisi grubunu kesinlikle tanımadığımızı, kurumsal yapımızla hiç bir bağının olmadığını kamu oyuyla paylaşırız!”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.