ÇHD : tehdit edilen hiç kimseyi yalnız bırakmayacağız

ÇHD: “Deprem sonrasında yapılan ırkçı ve aşağılayıcı paylaşımlar hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı; rastladığınız paylaşımları aşağıda yer alan mail adresine gönderebileceğinizi, bu süreçte hedef haline getirilen, tehdit edilen hiç kimseyi yalnız bırakmayacağımızı ve avukatlıklarını yapmak için gönüllü olduğumuzu belirtmek isteriz

Süleyman Soylu depremin hemen ardından “…Türkiye’nin deprem konusundaki yeterliliğini tartışmaya açmak, bu saatte yapılabilecek insanlık dışı bir davranıştır. Başka deprem fotoğraflarını gösterip sosyal medyada paylaşıp panik havası oluşturanlar hakkında tahkikat başlatacağız” açıklamasını yapmıştı.

Devletin olanaklarını halkın canını kurtarmak konusunda tarih boyunca yetersiz kaldığı bilinen bir gerçektir.

Bu gerçeğin dile getirilmesi halinde başına gelmedik bırakmam diye tehditler savuran Süleyman Soylu’nun açıklaması hakkında ÇHD resmi twetter hesabından şu açıklamada bulundu :

« Elazığ’da yaşanan yıkıcı deprem sonrası İçişleri Bakanı Soylu tarafından, olası deprem için önlem almayan devlet yetkililerini eleştirenlere tehditler gelmekte, savcıların harekete geçtiğine dair haberler gündeme düşmektedir.

Bilinsin ki devletin organlarının görevlerini yerine getirip getirmediğini sorgulamak, yeri geldiğinde en ağır eleştirilerde bulunmak her insanın haktan da öte ödevidir.

Bununla beraber deprem sonrası birçok ırkçı, aşağılayıcı ve ayrımcı paylaşıma rastlanmakta, ne var ki bu nefret söylemleri karşısında ne Soylu ağzını açmakta ne de savcılar harekete geçmektedir. Deprem sonrasında yapılan ırkçı ve aşağılayıcı paylaşımlar hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı; rastladığınız paylaşımları aşağıda yer alan mail adresine gönderebileceğinizi, bu süreçte hedef haline getirilen, tehdit edilen hiç kimseyi yalnız bırakmayacağımızı ve avukatlıklarını yapmak için gönüllü olduğumuzu belirtmek isteriz »

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.