Erdoğan’dan Kaz Dağları açıklaması: “Bunun bizimle ne alakası var?”

Kaz Dağlarının Kanadalı Maden şirketi tarafından delik deşik edilmesine,
bölgede yaşanan doğa katliamına ve ülkemiz zenginliğinin talan edilmesine halkın tepkisi büyüyor. Büyük protesto gösterileri ve madenin önünde tutulan nöbetle ülke gündemini işgal ediyor.

Şirketin CEO’sunun “Türkler’in en iyi yaptığı iş taş taşımak”, “protestoların muhatabı biz değiliz, hükümetin izni var. Ağaç kesimi için 5 milyon dolar ödedik” gibi küstahça yapılan açıklamalardan sonra öfkenin büyümesi ile sonunda AKP şefi Erdoğan bir açıklama yaptı.

Halkın protestolarına anlam veremediğini dile getirdi. Erdoğan şöyle dedi: “Bu konu neden buraya kadar geldi? Bunun bizimle ne alakası var?Anlayabilmiş değilim. Daha o zaman AK Parti bile kurulmamıştı. Birileri bu olayı manipüle ediyor”.

Sanki bu ülkeyi 17 yıldır kendileri yönetmiyor, sanki madencilik şirketine arama izinini kendi vermemiş, sanki istese aramayı durdurabilecek olan kendileri değil… yalan söylüyor. Demagoji yapıyor.

Erdoğan, olayın takipçisi olacağını söyleyerek, “Bir eksiklik varsa gereğinin yapılmasını istiyorum” dedi. Erdoğan’ın “gereğini yapmak” ile ne demek istediğini çok iyi bilir bu halk. Bu açıklamanın ardından madenin faaliyetlerine son vereceğini beklemiyoruz elbette.

Haziran direnişinde, Cerattepe’de ve benzeri bir çok konuda AKP şefi Erdoğan gereğini nasıl yaptığına şahitlik ettik.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.