Alman Sendikalar Birliği (DGB) ve bağlı sendikalar, sosyal hakların güvenceye alınması talebiyle 26 Eylül Cumartesi günü Almanya genelinde eylem düzenleyecekler.
26 Eylül’de Almanya genelinde 15 kentte merkezi gösteriler düzenlenecek. Eylemlerin gerçekleştirileceği şehirler şunlar:
Berlin, Bremen, Erfurt, Essen, Freiburg, Hamburg, Hannover, Kiel, Leipzig, Magdeburg, Nürnberg, Rostock, Saarbrücken, Stuttgart ve Frankfurt am Main.

Eylem çağrısına DGB çatısı altında faaliyet gösteren IG Metall, ver.di, IG BCE, IG BAU, EVG, GEW, NGG ve GdP gibi sendikalar destek veriyor.
Eylemler, asıl olarak Almanya’da Merz hükümetinin ve bağlı kurumların gündeme getirdiği hak gasplarına karşı bir protesto niteliği taşıyor.
Sendikaların bu eylemlerle gündeme getirdiği konular şunlar:
- 8 saatlik iş gününün uzatılmak istenmesine hayır!
- Süreli sözleşmelerin kaldırılmak istenmesine hayır! Her alanda ve sektörde “iş güvencesi” sağlanmalı.
- Emeklilik yaşının yükseltilmesine hayır! Sendikalar mevcut emeklilik haklarının korunmasını talep ediyor.
- sağlık hizmetlerinin paralı hale getirilmesine hayır! Sendikalar, sağlık hizmetlerinin ulaşılabilir ve karşılanabilir olmasını talep ediyorlar.
- Sosyal yardımların kısılmasına hayır!
