Grup Yorum’dan Açıklama: “Müebbet Cezalar Da Verseler.. ÖMÜR BOYU halkımız için direnecek ve üreteceğiz!”

14 Ocak günü, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nda bir Grup Yorum üyesinin mahkemesi vardı. Faşizmin mahkemesi, Grup Yorum emekçisi Muharrem Cengiz’e “ağırlaştırılmış müebbet” cezası verdi.
Grup Yorum, Muharrem Cengiz’e ağırlaştırılmış müebbet ceza verilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.
Bu kararın, “Grup YORUM nezdinde halk için sanatçılık anlayışını yok etme saldırılarının bir parçası” olduğu belirtilen açıklamada, ne kadar saldırılırsa saldırılsın, “ÖMÜR BOYU” halkımız için direnecek ve üreteceğiz.” denildi.
Grup Yorum açıklamasının tam metnini yayınlıyoruz:


GRUP YORUM EMEKÇİMİZ MUHARREM CENGİZ’E VERİLEN “AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ve 34 YIL 6 AYLIK HAPİS CEZASI” İLE İLGİLİ AÇIKLAMAMIZDIR:

AKP-MHP faşizminin 13. ACM’si, Grup YORUM emekçisi Muharrem CENGİZ’e “ağırlaştırılmış müebbet ve 34 yıl 6 ay hapis cezası” verdi. Verilen bu karar, faşizmin Grup YORUM nezdinde halk için sanatçılık anlayışını imha etmelyok etme saldırılarının bir parçasıdır. Faşizmin, gitaristimiz Muharrem Cengiz’e verdiği karar, gücümüz karşısındaki çaresizliğinin, acizliğinin itirafıdır ve hükümsüzdür!

14.01.2026 tarihinde 13. ACM’de görülen karar duruşmasında Grup YORUM emekçimiz Muharrem Cengiz’e, “Gazi Mahallesi’nde yozlaşmaya karşı çalışmalar yürüttüğü ve uyuşturucu satıcılarını dövdüğü” iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ağırlaştırılmış hapis cezası, “Ömür Boyu Hapis Cezası” demektir. Emekçimiz Muharrem CENGİZ’e verilen bu ceza, faşizmin Grup YORUM’u yok etmeye yönelik saldırılarının gelmiş olduğu son aşamayı açık bir şekilde gösteriyor.
Sadece son çıkan 11. yargı paketinde 55 bin adli tutuklu-hükümlü serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar içerisinde tahliye olup eski eşini öldürenler, tecavüzcüler, torbacılık yapıp halkı zehirleyenler, yozlaşmayı büyütenler de vardı.
Yozlaşmaya karşı çıkanlara ömür boyu hapis cezası verilirken, devlet eliyle yozlaşma bataklığına çekilenler, sanki ödül veriliyormuş gibi bu sefer de serbest bırakılmaktadır.

Muharrem CENGİZ yoksul bir halk çocuğuyken Grup YORUM saflarına katıldı. Bir tekstil işçisiydi ve yıllarca alın teriyle ekmeğini kazandı. Grup YORUM ile tanıştıktan sonra gitarıyla, üretimleriyle, ödediği bedellerle Grup YORUM tarihinde büyük değerler yarattı. Büyük Grup YORUM ailesine yeni YORUM öğrencileri yetiştirdi.

41 yıllık Grup YORUM’un devrimci sanatçılık tarihi, aynı zamanda faşizmin baskı ve saldırılarına karşı direnişler tarihidir. Tarihimiz boyunca faşizmin saldırılarıyla karşılaşmadığımız hiçbir dönem olmadı. Faşizmin baskı ve saldırılarının en üst seviyeye ulaştığı özellikle son 8 yıl içerisinde:
-İdil Kültür Merkezi’mize yönelik yönelik 32 baskın düzenlendi.
-Kültür merkezimiz talan edildi, enstrümanlarımız parçalandı ve çalındı,
-Sansür ve yasaklamalar tırmandı, en son dijital platformlardan tüm şarkılarımız silindi,
-Emekçilerimize yönelik işkenceler, gözaltı ve tutuklamalar bir an olsun durmadı,
-Grup YORUM emekçileri hakkında renkli listelerle arama kararları çıkarıldı,
-Her bir Yorum emekçisi hakkında ayrı ayrı, on yılları aşan hapis cezaları verildi…

Faşizmin bütün bu saldırıları karşısında baş eğmezliğimizle direndik ve ürettik. Yeni filmler, yeni albümler çıkardık. Helin ve İbrahim’le tüm dünyayı ayağa kaldırıp birleştirdik. Grup YORUM’a yönelik saldırıların en üst seviyeye ulaştığı aşamada, dünya çapında bir sahiplenme yarattık. Bu sayede faşizmin tüm saldırı politikalarını boşa çıkardık.

Faşizm, bugün içinde bulunduğu yönetememe krizi nedeniyle, Grup YORUM’u tümden yok etmeyi amaçlıyor. Halkların zihinlerinden dahi Grup YORUM’u yok etmeyi amaçlıyor. Çünkü Grup YORUM, devrimi, devrim umudunu simgeliyor. Muharrem CENGİZ’e verilen ağırlaştırılmış hapis cezası, bu gerçeğin yansımasıdır. Ama Grup YORUM faşizmin tecrit hücrelerine, kuyu tipi hapishanelerine sığmaz; taşar! Faşizm Grup YORUM’u ömür boyu hapislerde tutarak, halk için sanatçılık anlayışını bitirmek ve halkı teslim almak istiyor. Çünkü Grup YORUM, faşizmin sömürü politikaları önündeki en büyük engeldir. Ama faşizm Grup YORUM karşısında yenilmeye mahkumdur.

“GRUP YORUM HALKTIR, SUSTURULAMAZ” sloganı kendiliğinden ortaya çıkmış bir slogan değil, baş eğmez mücadele pratiğimizin bir gerçeğidir. Bugüne kadar hiçbir saldırı bizi bitiremedi. AKP faşizminin yasal zorbalığı, Grup YORUM karşısında çaresizdir. Verilen karar da bu çaresizliğin; Grup YORUM karşısındaki acizliğin bir itirafıdır. Muharrem CENGİZ ve tüm tutsak Grup YORUM emekçilerimizi faşizmin hücrelerinden çekip alacağız. “ÖMÜR BOYU” halkımız için direnecek ve üreteceğiz. FAŞİZM YENİLECEK, BİZ KAZANACAĞIZ!
GRUP YORUM HALKTIR SUSTURULAMAZ! TÜRKÜLER SUSMAZ HALAYLAR SÜRER! KAHROLSUN FAŞİZM YAŞASIN TÜRKÜLERİMİZ!

Sosyal ağlarda paylaşın