“İnsanlık”

“Büyük İnsanlık” Halkların Demokrat Partisi

“İnsanlık güçlü Türkiye’dir” Recep Tayyip Erdoğan

“Diyalog ve barışta insanlık için fayda vardır” Mesud Barzani

“Suriye’de insanlık dramı devam ediyor” Tülay Hatimoğulları

“Bugün insanlık kendi yarattığı canavar tarafından yutulma sınırlarına dayandı” Abdullah Öcalan

İnsanlık; gelmiş geçmiş ve var olan insanların tümünü içine alan bütün anlamına gelir. İnsanlık kelimesi soyut olarak değer ve nitelikte demektir aynı zamanda. Bu anlamı ile ülkemiz reformist oportünist solun

dilinde halk gerçekliğini, sınıf bilincini körelten, ortadan kaldıran bir kelime olarak kullanılır. Burjuvazinin dilinde ise “insanlık” ideolojik bir silah olarak kullanılır. Halkın sömürülmesini meşrulaştırmak, halk gerçeğini yumuşatma, sınıf savaşının altını boşaltmak için kullanılır.

Emperyalizm halkları katlediyor, ülkeleri işgal ediyor, darbeler örgütlüyor. Bunun adına da insani müdahale diyor. Irak, Libya, Afganistan “insanlık için, insani müdahale” için işgal edildi. Emperyalizmin saldırganlığını normalleştirmek, işgale kılıf bulmak için “insanlık” kelimesini kullanılırlar.

İnsani yardım diyor emperyalizm halklardan çaldıklarına, halkların hakkı olana.

Emperyalizmin hedefinde sınıfsız bir solculuk vardır. Bunun için halk yerine insan, kadın, çocuk gibi kavramlar ile ülkemiz reformist oportünist solun dilinde sınıf savaşının içeriğini boşaltır. Sınıf savaşı vermeyen sol, halka halk diyemeyen sol emperyalizme hizmet etmektedir.

Bugün ülkemizde iş cinayetlerinde, MESEM’de, depremde, selde, yangınlarda katledilen halkımız ile Sabancılar, Koçlar, Beşli Çeteler “insan” denilerek aynılaştırılamaz. Çünkü depremde göçük altından kalan bir tek biziz, yangında yanan, selde boğulan bir tek halktır, MESEM’de ölen çocuklar halkın çocuklarıdır.

İki sınıf vardır; burjuvazi ve halk. Ezen ve ezilen. İnsanlık kelimesi emperyalizmin hedefinde ülkemiz solunun dilinde tarafsızlık algısı yaratır. Sol olmak antiemperyalist, antifaşist olmaktır, sınıf savaşı vermektir. İnsanlık kelimesi tarafsızlık algısı yaratır. Sınıf savaşında tarafsızlık yoktur. Halkın yanında, halkın içinde olmayan burjuvazinin safındadır.

Biz sınıf savaşı veriyoruz. Dünya halklarının baş çelişkisi emperyalizme karşı savaşıyoruz. Emperyalizme karşı dünya halklarının yanındayız.

“İnsan” değil, halk. “İnsanlık” değil, sınıf.

Sosyal ağlarda paylaşın