Avrupa Halk Cephesi: 7 Ekim’de Filistin İçin Eylemdeyiz!

Avrupa(GHA) Siyonist İsrail Devleti’nin önce Filistin’e, ardından Lübnan’a yaptığı saldırılar sonucunda katlettiği binlerce insanın hesabını sormak için, Avrupa Halk Cephesi 7 Ekim’de tüm Avrupa genelinde eyleme gidiyor. Avrupa Halk Cephesi, “7 Ekim’de Filistin İçin Eylemdeyiz!” sloganıyla Filistin direnişinin güçlenmesi, dünya halklarının direniş ve savaş cephesinin güçlenmesi ve hesap sorulması için tüm üyelerini Avrupa çapında eyleme çağırırken, her milliyetten ve inançtan halkımızı ve dostlarımızı Filistin eylemlerini örgütlemeye ve yapılan eylemlere katılmaya davet etti.

Avrupa Halk Cephesi’nin tam açıklaması ise şöyle:

Avrupa Halk Cephesi: 7 Ekim’de Filistin İçin Eylemdeyiz!

İsrail-Emperyalizm blokunun vahşi saldırıları ve Filistin halkının kahramanca direnişi devam ediyor.
7 Ekim Aksa Tufanı eylemi, halkların teslim alınamayacağının Filistin topraklarında bir kez daha ilan edilmesidir.

7 Ekim Aksa Tufanı, hiçbir gücün, hiçbir ileri teknolojinin halkların mücadelesini durdurmaya yetmeyeceğinin güncel bir kanıtıdır.

Anti-Emperyalist Cephe, bu tarihsel günü, bir direniş gününe çevirme çağrısı yaptı.

Anti-Emperyalist Cephe (AEC) tarafından yapılan çağrıda şöyle denildi:

Tüm dünya halklarını, tüm anti-emperyalistleri, anti-faşistleri, 7 Ekim’de ve tüm hafta boyunca dünyanın dört bir yanında gösteriler düzenlemeye ve katılmaya, Filistin Halkının onurlu direnişini sahiplenmeye, Siyonistlerin ve ABD-AB-NATO emperyalizminin kanlı katliamlarına karşı kahramanca direnişini desteklemeye çağırıyoruz.”

ANTİ EMPERYALİST CEPHE’NİN ÇAĞRISI ÇAĞRIMIZDIR!

Anti-Emperyalist Cephe’nin 7 Ekim ve devamındaki bir hafta için yaptığı eylem çağrısını, Avrupa Halk Cephesi olarak destekliyor ve sahipleniyoruz.

Filistin direnişi, 7 Ekim’de emperyalizmin Ortadoğu’daki ileri karakolu İsrail’e unutamayacağı bir ders verdi.

İsrail’in ünlü ve durmaksızın şişirilen Mossad’ı, ABD emperyalizmin CİA’sı ve binlerce uyduları, 7 Ekim’i göremediler, duyamadılar, önleyemediler.

Emperyalizm, bu “cüreti” cezalandırmak ve dünya halklarına umut ve güç veren bu direniş odağını yoketmek için 8 Ekim’de saldırıya geçti.

8 Ekim’den bu yana 50 bini aşkın Filistinli katledildi.

Gazze’de adeta taş üstünde taş bırakılmadı.

Fakat yine de Filistin direniş örgütlerinin ve Filistin halkının direniş ve savaş iradesi kırılmadı.

7 Ekim’de işte bu kahramanlığın yanında olmak için, dünyanın dört bir yanından Filistin direnişini sahiplenmek ve güçlendirmek için eylemde olacağız.

Hamas veya Hizbullah veya başka herhangi bir gerekçeyle, Filistin direnişinin sahiplenilmesi, Filistin direnişiyle dayanışma içinde olunması zorunluluğu gölgelenemez.

Filistinleyiz.

Biz Filistiniz.

Konsolosluk önü gösterilerden panellere kadar, yapacağımız her eylem ve etkinlik, Filistin direnişine güç verecektir.

Filistin direnişinin güçlenmesi, dünya halklarının direniş ve savaş cephesinin güçlenmesidir.

Avrupa çapında tüm Halk Cephelileri, her milliyetten ve inançtan halkımızı, dostlarımızı, Filistin eylemlerini örgütlemeye, yapılan eylemlere katılmaya çağırıyoruz.

Avrupa Halk Cephesi


GHA

Sosyal ağlarda paylaşın