Katil Anagold’a Karşı Aileler Direnişte: Siyanürsüz topraklarımızı geri ver

Erzincan İliç’te Şubat ayında dokuz işçinin toprak altında kalarak yaşamını yitirmesine sebep olan Anagold maden ocağının patronları 187 işçiyi işten çıkardı. İşten çıkarılan 187 işçi ve aileleri maden önünde eyleme başladı.

Anagold Madencilik’in önüne yürümek isteyen işçi aileleri, “Önce topraklarımızı, sonra canlarımızı, en sonunda hayallerimizi çaldınız”, “Siyanürsüz topraklarımızı geri ver” dövizleri taşıyarak “Maden, toprakları terk et” sloganları attı.

İSTER BİBER GAZI İSTER JOP BİZ HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ!

Babası işten çıkarılan bir kadın, “Bize işten çıkarılmalarla ilgili mail gönderdiler, babamı işten çıkarması için bir tane sebep yok ya. Kim biliyor işten niye çıktığını, hiç kimse bilmiyor. Kafasına göre işten çıkarmışlar. İster biber gazı, ister cop biz hakkımızı arayacağız. İlk önce ellerindeki kanı temizlesinler sonra bizi copla dövsünler” dedi.

Ülkemizi delik deşik eden emperyalist şirketler hem canımızı alıyor, toprak altındaki zenginliklerimizi alıp bize zehirlerini bırakıyorlar. Yetmiyor madende çalışan işçileri sesini çıkarttıkları için işten atıyorlar. VE BU EMPERYALİST ŞİRKETLER FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYORLAR! ÇÜNKÜ AKP FAŞİZMİNİN KORUMASI ALTINDALAR…

Emekçilerin ailelerine hayatın gerçekleri ne yapmaları gerektiğini gösteriyor: “İster biber gazı, ister cop biz hakkımızı arayacağız.”
Tek çare zulme karşı direnmek…

Sosyal ağlarda paylaşın