İsrail ile ticarete tam gaz devam

Geçtiğimiz Mayıs ayında Erdoğan İsrail ile ticari ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Bu açıklamayla tüm hamasi açıklamalarına, şovlarına rağmen İsrail ile ticaretlerini Mayıs ayına kadar tam gaz sürdürdüklerini itiraf etmişti.

Ticareti Kestikleri De Yalan!

Evrensel gazetesinden Hakkı Özdal’ın haberine göre İsrail ile ticaretin kesildiğinin duyurulduğu 4 Mayıs’tan sonra Filistin ile ticaret 1180 kat arttı.

Haniye suikastı sonrası yas ilan edilip bayraklar yarıya indirildi; Diyanet Başkanı, Ayasofya’ya kılıçla çıktı; cenazede gözyaşı döküldü. Ama aynı gün açıklanan ihracat verilerine göne İsrail’le ticaret 0’a düşerken, katliamın yaşandığı Filistin’le ticaret 1180 kat arttı! Verilere göre Filistin Türkiye’den çelik, otomotiv, hazır giyim, çimento, halı, klima ve mücevher alıyor!
Yani İsrail ile ticaretin açığa çıktığında İsrail’e ihraç edildiği açığa çıkan mallar. Bu ne demek? AKP tekellerinin bir anda Filistin’e ihracat yapma aşkı depreşmedi tabii ki. İkiyüzlülükle İsrail ile ilişki kesildiği duyuruldu ancak kesilen hiç bir ilişki yok. Ticaret Filistin ile ticaret maskesiyle sürdürülüyor. Güya ihracak Filistin’e yapılıyor ancak gittiği yer yine İSRAİL.

4 Mayıs’ta İsrail’le ticaretin durdurulduğunu açıklayınca ihracatçılar “alternatif yol aradıklarını” açıklamış, 3. ülkeler üzerinden İsrail’e mal gönderme konuşulmuştu.
Görünen o ki çare bulunmuş! Filistin halkı katledilirken İsrail ile sürdürülen ticaret AKP himayesinde sürüyor. İsrail’e karşı yapılan açıklamalar, Haniye’nin katledilmesinden sonra bayrakların yarıya indirilmesi İsrail ile ilişkilerin gizlenmesine yönelik. Ama gerçek bir şekilde ortaya çıkıyor…
FİLİSTİN’DE DÖKÜLEN HER DAMLA KANDAN, ÖLDÜRÜLEN BEBEKLERDEN AKP DE SORUMLUDUR!

Sosyal ağlarda paylaşın