188. GÜN

Bugün 21 Eylül.
18 Mart’ta, Dünya Siyasi Tutsaklarla Dayanışma Günü’nde süresiz açlık grevine başlayan Eda Deniz Haydaroğlu’nun direnişi, bugün 188. gününde.
Eda Deniz, 188 gündür, temel olarak iki taleple açlığın koynundaki yürüyüşünü sürdürüyor:
1- Faşist 129 AB Yasası Kaldırılsın!
2- Alymanya hapishanelerindeki özgür tutsaklar Özgül Emre, İhsan Cibelik, Serkan Küpeli, Hasan Unutan Serbest Bırakılsın!

Eda Deniz, dünya halklarının direniş tarihinde binlerce kez yapıldığı gibi, taleplerini açlığıyla dile getiriyor.
Bedeni zayıfladıkça talepleri güçleniyor.
O, gün gün eridikçe, mücadele büyüyor.

Eda Deniz Haydaroğlu’nin iki de yol arkadaşı var: Ilgın Güler ve Sevil Sevimli.
Ilgın Güler 137 ve Sevil Sevimli de 132 gündür süresiz açlık grevindeler.
Talepleri aynı.
Üç süresiz açlık grevi direnişçisi, 6 aydır yalnız kalmadılar. Almanya’dan, Avusturya’dan, İsviçre’den, İsveç’ten, Belçika’dan, Fransa’dan, İngiltere’den, Yunanistan’dan, onlarca kadın ve erkek, genç ve yaşlı Halk Cepheli, değişik sürelerde destek açlık grevleriyle onların yürüyüşüne katıldılar.

Eda Deniz Haydaroğlu, Ilgın Güler ve Sevil Sevimli; üç Dev-Gençli.
Avrupa tarihinin EN UZUN SÜRELİ açlık grevini hayata geçiriyorlar.
Avrupa’da bu uzunlukta bir açlık grevi daha önce görülmüş, yapılmış değil.
Direnişin kendisi her gün yeni kazanımlar ekliyor mücadele tarihine. 129 AB’yi artık çok geniş bir kesim biliyor. Almanya’nın faşist politikaları artık çok geniş bir kesimin gözünde teşhir edildi.
En önemlisi, emperyalizmin, Almanya’nın gücünün “kadri mutlak” olmadığı, ne olursa olsun, direnmek gerektiği, direnilebileceği ve SONUÇ alınabileceği direniş boyunca tekrar tekrar kanıtlanıyor.

Açlığın 180’li günlerindeki Eda Deniz Haydaroğlu’nu, Ilgın Güler ve Sevil Sevimli’yi, Avrupa mücadele tarihine kattıkları için, yarattıkları örnek için bir kez daha selamlıyoruz


Süresiz Açlık Grevi Direnişinin Taleplerini bir kez daha yayınlıyoruz:

1- Adalet Bakanlığı şu an devam eden Devrimci Gazeteci Özgül Emre, Grup Yorum Emekçisi İhsan Cibelik, Antifaşist Serkan Küpeli’nin davasını geri çekmelidir!

2- Devrimci ve Anti-Faşist Tutsaklar Özgül Emre, İhsan Cibelik, Serkan Küpeli ve Hasan Unutan TUTUKSUZ YARGILANSINLAR!

3- Her türlü Dijital delil suç delili olarak kullanılmaktan çıkarılsın! Dijitallerin güvenirliği ve delil niteliği yoktur!

4- Almanya Anayasayı Koruma örgütünün (Verfassungsschutz) devrimciler hakkında hazırladığı raporlar meşru değildir, mahkemelerde delil olarak kullanmaktan çıkarılsın!

5- Almanya Federal Başsavcısı Peter Frank Özgül Emrelere yapılan operasyondan kısa bir süre sonra Türkiye Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü ve onur madalyası aldı. Bu görüşmede neler konuşuldu ve Savcı Peter Frank hangi hizmetler sonucu onur madalyası aldı? -AÇIKLANSIN!

6- 5 yıldır oturum hakları için direnen Almanya direnişleri Meclisinin oturumu geri verilsin! Siyasi nedenlerle verilenden oturum hakkının siyasi nedenlerle alınması hukuksuzdur ve meşru değildir! Bu anlamda İlker Şahin’e verilen ceza kaldırılsın!

7- FAŞİST 129,129A ve B yasaları Kaldırılsın!

Sosyal ağlarda paylaşın