Almanya’da Son 31 Yılın EN BÜYÜK GREVİ

Almanya’da toplu sözleşme pazarlıklarında patronların uzlaşmaz tutumunu devam ettirmesi nedeniyle Ver.di ve EVG sendikalarının öncülüğünde, 27 Mart’ta büyük bir uyarı grevi yapıldı.
Gervin, son 31 yılın en geniş kapsamlı, en büyük uyarı grevi olduğu belirtildi.

Grev, Ver.di (Birleşmiş Hizmetliler Sendikası) ve EVG‘nin (Demiryolları ve Ulaşım Sendikası) sendikalarının kararıyla Almanya’nın 16 eyaletinden 7’sinde gerçekleştirildi.
24 saatlik uyarı grevinde Almanya çapında kara, deniz ve hava yoluyla ulaşım büyük ölçüde durduruldu.
Alman Demiryolları’na bağlı trenler, yerel yönetimlerin bünyesindeki toplu taşıma araçları, özel ulaşım ve nakliye şirketlerine bağlı araçlar, nehirlerde çalışan nakliye gemilerinin büyük kısmı 24 saatlik greve tam olarak katıldı.
Bir gün ulaşım adeta durdu.
Almanya’ınn en büyük havalimanlarındaki çalışanların da greve dahil olması nedeniyle yüzlerce uçak seferi iptal edildi.
Uyarı grevi, gece yarısında sona erdi.
Grevin, Avrupa’nın en büyük ekonomisine sahip Almanya’da yıllardır gerçekleşen en büyük iş bırakma eylemi olduğu bildiriliyor.

SÖZLEŞME PAZARLIKLARI GREVDE DE DEVAM ETTİ
Uyarı grevleri devam ederken Ver.di ve patronlar arasındaki toplu sözleşme görüşmelerine de devam edildiği açıklandı.
Toplu sözleşme görüşmeleri, ulaşım sektörünün yanısıra hastaneler, çocuk yuvaları, belediyelere bağlı temizlik birimleri ve bazı yerlerde okullarda çalışan 2,5 milyona yakın işçiyi kapsıyor.
Ver.di, en az net 500 euro olmak üzere ücretlerde yüzde 10,5 artış talep ediyor, EVG’nin ücret artışı talebi ise yüzde 12.

Sosyal ağlarda paylaşın