Dersim baş eğmiyor bu da Faşizme dert oluyor…

Faşist Zafer partisi lideri Ümit Özdağ ağzını her açtığında halka saldırıyor. Her konuştuğunda ya göçmen düşmanlığı ya kürt ya alevi düşmanlığı var.

Irkçı faşist söylemlerle halkın içinde bulunduğu zorlukların, geçim sıkıntısının, adaletsizliklerin sorumlusu olarak göçmenleri göstererek faşizmin yönetememe krizine çare olmaya çalışıyor. Her ağzını açtığında nefret körüklemeyi, ırkçılığı büyütmeyi hedefliyor.
Ülkemizde göçmenlere karşı yapılan saldırıların tümünde sorumluluğu vardır.

Göçmen sorunu henüz bu kadar büyümediği zamanlardan kalma kürt düşmanlığı, halkın mücadelesine olan kini depreşen Ümit Özdağ bu sefer Dersim’de bulunan Seyit Rıza heykeline saldırdı.

Geçtiğimiz gün faşist Ümit Özdağ yaptığı bir paylaşımda “Tunceli halkına söz veriyoruz. PKK baskısı İle dikilen Seyyid Rıza heykelini yıkıp Tunceli’nin kahraman evladı Diyap Ağa’nın Atatürk İle bu fotoğrafının heykelini Tunceli’nin en güzel yerine dikeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ Dersim halkı için Seyit Rıza’nın ne kadar önemli olduğunu bilir. Dersim halkı değil Seyit Rıza heykelinin yıkılmasını, Ümit Özdağ gibi bir faşistin ağzına dahi almasını istemez.

Seyit Rıza Dersim’in onurudur. Dersim’in teslim alınamayacağının kanıtıdır. Dersim’in tarihidir Seyit Rıza. Baş eğmemektir. “Bizim alnımızda kara leke yok. Başını dik tut cigeram.
Varsın Buğday Meydanı bu gün bize Kerbela olsun…” diye oğluna seslenerek darağıcına giderken Seyit Rıza “ben sizin yalan ve hilelerinizle baş edemedim, bu bana dert oldu. ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim, bu da size dert olsun” sözüyle de Dersim’e reva görülen baskı ve zulme karşı klavuz olmuştur.

Faşist kafatasçı Amerikan işbirlikçisi Ümit Özdağ’ın Seyit Rıza heykeline düşmanlığı bu gerçelikten kaynaklanıyor. Cumhuriyet tarihi boyunca baskıdan zulümden başka bir şeye layık görülmeyen Dersim halkının direngenliğine düşmandır bu faşist. Halkın sembollerine saldırgınlığı, halka düşmanlığının dışa vurumudur…

Zafer partisi iktidar olduğunda Seyit Rıza heykelini yıkacağı sözünü veriyor. İktidar olabilirsiniz belki, heykeli de yıkabilirsiniz ama Dersim halkını görmek istediğiniz gibi göremeyecek, Seyit Rıza’nın o tarihi sözündeki gerçeği değiştiremeyeceksiniz: “Dersim’e sefer olur zafer olmaz”

Sosyal ağlarda paylaşın