Hani İşkence yoktu yalancı BOZDAĞ: Hapishanede işkence görüntüleri kameralarda

Adana Kürkçüler E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Şehmuz Emen’e, gardiyanlar tarafından işkence yapıldı.Zeminine su dökülen hücreye çıplak bir şekilde konuldu. Emen’in yaşadıkları kamaralara yansıdı.

Adana Kürkçüler E Tipi’nde adli tutuklu Şehmuz Emen, 22 Şubat’ta sayım sırasında gardiyanlara hastane sevk için yaptığı başvurunun akıbetini sorduğu için kameralar önünde işkence gördü. Zeminine su dökülen ve çıplak bir şekilde hücreye konulan Emen’in darp sonucu kulağında işitme, gözüne ise görme kaybı oluştu.

Bundan bir kaç hafta önce AKP’nin adalet bakanı, yüzsüz bir şekilde kameraların karşısına geçerek ülkemiz hapishanelerinde işkence olmadığını iddia etmişti. Suratında en ufak değişiklik dahi olmadan yalan söyleyerek inandırıcı olabileceğini zanneden yüzsüz Bekir Bozdağ’ı her gün açığa çıkan işkence vakaları yalanlıyor.

AKP işkencecidir.
AKP yalancıdır.
AKP halk düşmanıdır.

Yaşananlara dair Emen’in avukatı Mehmet Nuri Toprak yaptığı bilgilendirmede, işkencenin kameralara yansıdığını, müvekkilinin gözlem odasına götürülmesi gerekirken, tek hücreye götürüldüğünü, işkencenin yanı sıra çıplak arama dayatmasını da maruz kaldığını söyledi. Müvekkilinin sadece hastaneye sevk isteyip, sevkinin akibetini sorduğu için işkence gördüğünü belirten Toprak, müvekkilinin sistematik işkenceye maruz kaldığını, şikayet üzerine gardiyanlar hakkında 2 farklı dava açıldığını anlatarak, “Müvekkilimin yaşadığı durumun adı işkencedir” diye konuştu. Toprak, müvekkil ve ailesi üzerindeki baskının son bulmasını ve yargının gerekli kararı vermesini istedi.

Sosyal ağlarda paylaşın