Tekirdağ F Tipi : Burda ölüm orucunda kimse yok.

Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın ölüm orucu direnişi 100’üncü gününe yaklaştı.

Direniş sürerken dışardan Sibel ve Gökhan’ın taleplerinin karşılanması için çeşitli eylemler hayata geçiriliyor. Açlık grevleri, sokak eylemleri, afiş, döviz…

Ayrıca hapishane idaresi aranarak direnişçilerin durumu soruluyor, “hapishanenizde biri ölüm orucunda, ölüme yürüyor, hapishane idareniz bu konuda ne yapıyor ?” soruları yöneltiliyor.

İngiltere’de 30 günlük dayanışma açlık grevindeki Sinan Ersoy Sincan ve Tekirdağ hapishanelerini arayarak aynı soruları yöneltti.

Hapishane çalışanlarının kaçamak cevapları dikkat çekici. Soru soruluyor, soruyu duyan bir başkasına bağlıyor, o bir diğerine… doğru dürüst cevap veremiyorlar.

Tekirdağ 1 nolu f tipi hapishanesi ise hapishanede ölüm orucu yapılmadığını iddia etti. Telefonu açan memur Tekirdağ hapishaneinde 92 gündür ölüm orucundaki Gökhan Yıldırım’ın olmadığını söyledi Söyledikleri yalan yüzlerine çarpılınca ise memur telefonu kapatmak zorunda kaldı.

Yapılan görüşmenin kaydını yayınlıyoruz. Direniş karşısında ne kadar acizleştiklerini siz okurlarımızın takdirine bırakıyoruz :

Sosyal ağlarda paylaşın