Vahşi Kapitalizm:.“Emeklilik yaşı 70’e çıkarılsın!”…

Almanya Metal Sanayi İşverenler Birliği Başkanı Stefan Wolf, emeklilik yaşının 70’e yükseltilmesini istedi..

Bu vahşi, haksız, insafsız istek, patronlar ve burjuva basın tarafnıdan meşrulaştırılmaya çalışılıyor:

Örneğin bir gazetede patronların talebi şöyle meşrulaştırılıyor: “Demografik gelişmeler ve ekonomik dengeleri göz önünde tutan iş dünyası şu anda 67 olan emeklilik yaşının yükseltilmesini istiyor”…

Tam ünvanıyla Metal Sanayi ve Elektro Endüstrisi İşverenleri Birliği Başkanı Stefan Wolf, Almanya’da insan ömrünün uzadığını belirterek emeklilik yaşının 70’e çıkarılmasını istedi.

Wolf, “Gelecek yıllarda emeklilik yaşının 69 veya 70’e çıkarılması üzerinde konuşmamız gerekecek” diyor ve şunu ekliyor: “aksi halde emeklilik kasasının finansmanı çökecek”!

Tabii burjuva patronlar, kendilerini destekleyecek “uzman”ları da buluyor ve gazetelerde, televizyonlarda konuşturuyorlar.

Almanya ekonomi araştırma enstitüsü IW uzmanı Jochen Pimpertz de patronların önerisine destek vererek, aynı ağızdan konuşuyor; şöyle diyor:“Siyaset uzun süre bu konuyu görmezden gelemez… Emekli sayısı giderek artıyor… bu emeklilik sigortasında büyük bir delik açacak..”.

Hatırlanacağı gibi, daha yıllar önce Almanya ve İngiltere emperyalizmi arasında emeklilik yaşını 70’lere çekmek için anlaşma yapılmış, ancak daha sonra iç çelişkiler, AB üzerindeki çelişkiler

bu düşüncenin bir AB Yasası’na dönüşmesini engellemiş oldu.

Sosyal ağlarda paylaşın