Çocuk İşçiye İşkence Yapan Patronlar Serbest Bırakıldı.

İstanbul Kağıthane’de bir fabrikada çalışan ve 7 yıl önce beyin ameliyatı olan 15 yaşındaki çocuğa işkence yapan patron gözaltına alındı. Ancak gözaltına alınan patronların tutuklanacağını zannedenler yine yanıldı. Çünkü bir kaç saat sonra serbest bırakıldılar YİNE!

Çocuk işçilere işkence videoları moda oldu diyebiliriz. Ve bundan sonra da bolca görülmesine kimse şaşırmamalı. Çünkü hem çocuk işçi çalıştırılması hem de çocuk işçiye işkence yapılmasına normalleştiren bir düzen var ülkemizde.

15 yaşındaki Enes Y.’ye aynı işyerinde çalışan 30 yaşındaki Yücel B. tarafından işkence yapılıyor. Çocuğun daha önce de defalarca aynı kişinin işkencesine maruz kaldığı kendi çektikleri videoda da görülüyor. Her seferinde şaka yaptığını söyleyen kişi son dayağını cep telefonu ile kayda aldırdı. Çeken çocuğun videoyu arkadaşına göndermesi ile işkence görüntüleri Enes’in amcasına ulaşıyor.

Daha sonra şikayet üzerine Yücel B. isimli  şahıs ve patron gözaltına alındı. Ve tabii ki ülkemiz klasiği olarak bir kaç saat sonra serbest bırakıldı. İşkencecilik o kadar kabul görmüş olmalı ki, 15 yaşında bir çocuğa yapılan işkence görüntülerle sabit olmasına rağmen işkence yapanlar serbest bırakılmış. Belli ki faşizmin mahkemeleri işkence görüntülerini değil, işkenceyi yapanların “şaka yaptık” ifadesini daha inandırıcı bulmuş.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.