3 Belediyeye Daha Kayyum Atandı, Başkanlar Gözaltına Alındı

HDP’li Siirt, Kurtalan ve Baykan belediyelerine sabah saatlerinde kayyum atandı. Belediye binaları polis tarafından abluka altına alındı.


İçişleri Bakanlığı, HDP’li Siirt Belediye Başkanı, Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Başkanı, Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı, Baran Akgül görevinden alındı. Yeni Kayyum’ların ilk icratı da görevden alınan HDP’li Belediye Başkanlarını gözaltına aldırmak oldu. Kayyum’ların isimleri şöyle: Bakanlık Siirt’e Vali Ali Fuat Atik’i, Baykan’a Kaymakam Mehmet Tunç’u, Kurtalan’a ise İhsan Emre Aydın’ı belediye başkanvekili olarak atadı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerde Kürt illerindeki belediyelerden yüzde 65’ini kazandı. HDP’nin kazandığı 3’ü büyük, 5’i il, 45’i ilçe, 12’si belde idi. Bunlardan 43 Belediyeye kayyum atandı.

AKP iktidarının siyasi politikası hep aynı. Önce ver sonra Al. Ve sadece görevden almak değil yaptıkları aynı zamanda Kayyum atadığı HDP Belediye Başkanlarını da gözaltına almak. Yani yok etmek.

Halkın oylamasını hazım edemeyen AKP iktidarı “güzellikle olmazsa böyle zorla elde ederim hesabı yapıyor ve uyguluyor.

HDP’de kalan belediye sayısı 15’e düşerken akıllara şu soru geliyor; Kalanlara ne zaman sıra gelecek, ve HDP nasıl bir yol çizecek?

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.