Şefik Sarıkaya Açlık Grevine Başladı

Fransa’da 7 yılı aşkın süredir tutsak bulunan devrimci tutsak Şefik Sarıkaya’nın 21 Nisan tarihinde tahliye edilmesi bekleniyordu. Fransız devleti cezası bitmesine rağmen bu seferde Sarıkaya’yı Türkiye’ye iade etmekle tehdit etmekte.

Şefik Sarıkaya’da Fransız devletinin bu siyasi tutumuna tepki göstermek amacıyla süresiz açlık grevine başladığını duyurdu.

Şefik Sarıkaya ile bulunduğu Roanne Hapishanesi’nde Fransız devletinin Türkiyeli devrimcilere yönelik tutumuna ilişkin şunları söyledi;

“ Ben otuz yıldır yurtdışındayım, Yani Fransa’da yaşamaktayım. Bu otuz yılının 14 yılından fazlasını hapishanelerde geçirdim. Son olarak 7 yılı aşkındır tutsağım. Devrimci düşüncelerimden dolayı tutsağım. Emperyalist Fransa devleti cezamın bitimi olan 21 Nisan günü beni tahliye edeceğine, beni Türkiye’ye göndermekle tehdit etmektedir. Ne emperyalizm ne de Fransa devletinin dayatma politikaları düşüncelerimden beni vazgeçiremez. Hakkımda alınan karar tamamen siyasidir. Yıllardır geçirdiğim tutsaklık sürecinden dolayı sağ kolumdan sakatım, ayaklarımda sağlık sorunu var. Bir hafta içinde 4 kez karar değiştirerek beni teslim alacağını yani devrimcilere gözdağı vereceğini sanıyor. Hiçbir emperyalist devlet ne de Türkiye faşizmi bizleri teslim alamaz. Düşüncelerimizden vazgeçtiremez. Fransız devleti 2016 yılında oturum hakkımı ve siyasi sığınma hakkımı iptal ederek bugünde beni bu gerekçelerden dolayı Türkiye’ye göndermek istiyor. Fransız devletinin bu tutumunu protesto etmek ve haklarımın geri verilmesi için süresiz açlık grevindeyim!”

Sarıkaya, tüm duyarlı kamuoyuna çağrıda bulunarak devrimcilerin yalnız bırakılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.