“O Helin’in yanına gitmeden o papatyaları biz toplayıp Mustafa’ya veririz”

Grup Yorum şehidi Helin Bölek’in annesi ile röportaj gerçekleştirdik.

Skype üzerinden yaptığımız röportajda ölüm orucunda ölümsüzleşen Helin Bölek’in annesi Aygül Bilgi sorularımızı cevapladı.

“Onun uzağında olmaktansa yanında olmak istedim…”

“Belki şu an olduğu gibi sonuçlanacaktı belki zaferle sonuçlanacaktı ama her anı onunla birlikte yaşamak istediğim için onun yanında olmayı tercih ettim. Ve son nefesine kaar da hep yanında oldum” diye cevapladı muhabirimizin “Helin Bölek’in annesi olarak, ölüm orucu kararı almasını nasıl karşıladınız?” sorusunu.

Röportajda verdiği cevaplarla bir çok konuya değinen Anne Aygül Bilgi, Helin ile  ilgili “ benim çocuğum çok iyi bir çocuktu… çok dürüst, çok iyi niyetli temiz kalpli, yardım sever bir insandı… benim kızıma saygım da vardı. Sevgim zaten anlatılmayacak kadardı… ben ölmesini istedim mi kızımın. Hayır, asla! Ama aldığı karara saygı duydum. Direncini bildiğim için, sonuna kadar gideceğini bildiğim için, ve verdiği karardan asla vazgeçmeyeceğini bildiğim için… yanında durmayı tercih ettim” dedi.

“kızımın vasiyetiydi; eğer bir gün ben düşersem beni gülerek anlatın demişti. Ve onun istediği halay çekilmesiydi…” diyerek Soysuzun sarfettiği cümlelere cevap veren anne, “o o kültüre sahip biri değil, onun anlamını bilemez, çözemez…” diyerek tepkisini dile getirdi.

BİR ANNEYE KIZINI YIKATTILAR

Anneye cenaze günü 3-4 nisan’da yaşadıklarını soran muhabirimize cenaze günü yaşadıklarını anlatan anne: “Ben orada annesi, beni bu hale getiren onlar…neden hala direniyorsun diyenler onlar. Ve ben annesi, kızımı yıkadım. BİR ANNEYE KIZINI YIKATTILAR!” dedi.  “ben son ana kadar dik durmaya çalıştım, dik durduğumdan da eminim. Kızımı kalacağı yerine, evine son ikametgâhına güzelce yerleştirdim. Ve halkımız gelinlik bıraktılar üstüne…  ve o kendine müslüman diyen insanlar, hiç bir şeyin yapılmasına izin vermediler. Müslümanlıkta bu varmış ama halay çekmek yokmuş!!!”  diyerek cenazede yapılan saldırıları anlattı.

Mustafa’nın rüyası ile ilgili duygularını soran muhabirimize verdiği cevap milyonların duygularına tercüman oldu: “Umarım Mustafa’nın bu rüyası gerçekleşir, gerçekten o Helin’in yanına gitmeden o papatyaları biz toplayıp Mustafa’ya veririz”

Sosyal ağlarda paylaşın

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.