80 Yaşındaki Ana Yalnız Kızı İçin Mi Direniyor?

80 yaşında bir ana 341 gündür, yani bir yıla yakın bir süredir direniyor.

Duymayana bilmeyene hatırlatalım. Küçükarmutlu cemevi’ne geçtiğimiz temmuz ayında AKP’nin polisi baskın yapmıştı. İçeri girip saygısızca ve alçakça, Alevilere ve tüm halka düşmanlıklarını duvarlara yazdıkları küfürlerle gösterdiler. Salyalarını dökerek sağı solu kırdılar. Sonrasında ise yaptıkları yetmemiş ki CEMEVİ’NİN İÇİNE İŞEDİLER!

Baskın sonrası Cemevi başkanı Kezban ananın kızı Zeynep Yıldırım yapılan alçaklığı teşhir etti. Basına olanları tüm detayları ile anlattı.

Sonra ne mi oldu?

Bazı çevreler halk düşmanı özellikle alevi düşmanı AKP’nin bu pisliği yapanlar hakkında gereğini yapacağını bekledi. Hatta özür dileyeceğini bile düşünenler oldu.

Yok! Öyle olmadı.

Sen misin polisin alçaklığını teşhir eden. Zeynep Yıldırım’ı berdest edip alel acele tutukladılar. Zeynep Yıldırım hala tutuklu.

İşte Kezban Ana o günün ertesi gününden beridir direniyor.

Tabii ki kızının serbest bırakılması taleplerinin en önemlisi.

Ama bir talebi var ki tüm alevileri, hatta tüm inananları ve inançlara saygısı olan herkesi ilgilendiriyor.

KIZIMI DEĞİL CEMEVİMİZE İŞEYEN ALÇAĞI TUTUKLAYIN!

Bir halkın kutsalına dokunulamaz. Hangi inanıştan hangi görüşten olursa olsun bir halkın kutsalına dokunulmasına karşı çıkılmalı. Herkes karşı çıkmalı ki bir dahaki sefere kendi kutsalına saldırılmasın. Ve bu alçaklığı yapan cezalandırılmalı.

Herkes karşı çıkmalı. Herkes Kezban ana ile direnmeli.

AMA ÖNCELİKLE ALEVİLER!

Önce aleviler gitmeli oraya. İnancına saldırılan, ibadethanesine işenen aleviler orada olmalı. Dolmalı taşmalı Kezban ananın direniş yaptığı yer. Hatta “tamam ana, sana mı kalmış direnmek? biz daha ölmedik” demeli ve bayrağı ondan almalı.  Bu alçaklığın karşısına dikilmeli.

ALEVİ DERNEKLERİ, CEMEVLERİ, İNANÇ ÖNDERLERİ, alevilere ait tüm kurum ve kuruluşlar… bu konuda gereken tepkiyi göstermişlerdir diyemeyiz.

Bu kurum ve kuruluşlar bir iki ziyaret ile bir iki açıklama yapmak ile bir şey yapmış sayılmıyorlar. Ortada alevilik inancına yapılmış bir saldırı var. Kendisini alevilik ile tanımlayan ve bu şekilde kurumlaşan hiç bir yapı böylesi bir aşağılama karşısında sessiz kalamaz. Kezban ana elbette yalnız değil. Ancak yapılan bu aşağılamanın, bu saldırının büyüklüğüne denk düşen bir sahiplenme yok. Ve bu alevi kurumlarının ayıbıdır öncelikle.  

Böylesine alçakça saldırı bin yıl geçse de unutulamaz. HALK UNUTMAZ!

Halkın unutmaması için Kezban ananın yaptığını yapmak gerekir. Direnmek yani.

Kezban ana alevilere bir çağrıdır. “inancımıza yapılmış bu aşşağılamaya sessiz kalmayın” çağrısıdır!

Kezban ana sadece kızı için değil tüm aleviler için de direniyor. “Adaletsizliğin olduğu yerde susan dilsiz şeytandır” diyen inancın gereğini yerine getiriyor.

Ve Kezban ana  sesleniyor: “dilsiz şeytan olmayın”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.