8 ÇHD’li Tutsak Avukat Açlık Grevinde

8 ÇHD’li tutsak avukat, 3 Şubattan itibaren açlık grevine başladılar.
Açlık grevine başlayan tutsak avukatlar şunlar: Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, üyeler Aycan Çiçek, Aytaç Ünsal, Barkın Timtik, Ebru Timtik, Engin Gökoğlu, Ayşegül Çağatay ve Oya Aslan.
Tutsak avukatlar, neden açlık grevinde olduklarını duyuran açıklamalarında müvekillerini savunmaktan vazgeçmeyeceklerini belirterek şöyle dediler:

“Asla çaresiz kalmayacağımızı, hakkımız olanı istemekten, onurumuzu her şeyin üstünde tutmaktan vazgeçmeyeceğimizi göstermek için açlık grevindeyiz ve biz kazanacağız”・!
Açıklamanın devamında “Hakkımız olanı istemekten, onurumuzu her şeyin üstünde tutmaktan vazgeçmeyeceğiz” denildi.

ÇHD: ““direnişlerinin kazanımla sonuçlanması için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz”
Tutsak avukatların 159 yıl hapis cezasına çarptırıldığına dikkat çeken ÇHD,
ÇHD tarafından açlık greviyle ilgili olarak yapılan açıklamada, tutsak avukatlara 159 yıl hapis cezası verildiği hatırlatılarak şöyle denildi:

“derneğimiz başkanı ve üyeleri 2 yılı aşkın bir süredir birbirinden farklı hapishanelerde tutsaktır. Avukatlık anlayışlarını ezilenlerden yana saf tutmak üzerinden inşa etmiş dostlarımız, faşizm karşısında direnmeyi devrimci avukatlığın bir gereği olarak görmektedirler”.


ÇHD açıklamasında açlık grevindeki avukatların yanında oldukları da belirtildi ve “direnişlerinin kazanımla sonuçlanması için tüm gücümüzle mücadele edeceğimizi tüm kamuoyuna bildiriyoruz”・ denildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.