6 Yaşındaki Furkan ve 7 Yaşındaki Muhammed’in Katili Polise 19 Bin TL Para Cezası

Silopi’de üç yıl önce panzerin girdiği evde 6 yaşındaki Furkan ve 7 yaşındaki Muhammed Yıldırım kardeşleri öldüren polis Ömer Yeğit hakkında verilen 19 bin TL para cezası ile amiri Murat Maden’e verilen beraat kararına dair yapılan istinaf başvurusu reddedildi. İstinaf kararında “Vicdani kanaatin kesin tutarlı ve çelişmeyen delillere dayandırıldığı” ifadesi yer aldı.

Halkın bebeklerini katleden mahkeme başkanlarının vicdanları katledenleri aklıyor, halk çocuklarını katlediyor.

Hakimler vicdani kanaatlerinin hesabını vermeliler.

Vicdani kanaat sözünün sarfedildiği tüm davalarda halka düşmanlık vardır. Hiç bir vicdani kanaat halkın yararına olmamıştır.

Mustafa Koçak’ı mahkum eden mahkeme başkanı Tamer Keskin hiç bir delil olmamasına rağmen “suçu işlediğine dair” vicdani kanaat getirerek iki kez müebbet hapis cezası vermişti. Benzer birçok davada halkın evlatlarını hapse atmak için, yada aldıkları talimatı yerine getirmek için vicdani kanaat kullanılır AKP’nin cübbeli cellatları tarafından.
Bu kararda da iki çocuğu katleden polis Ömer Yeğit kadar 19 bin TL para cezası ile serbest kalmasını sağlayan hakim de, bu cezayı hukuka uygun bulan istinaf mahkemesi de sorumludur. Hatta katilden daha büyüktür suçları. Halkın çocuklarının rahatça katledilmesinin önünü açan, katilleri cesaretlendiren kararlardır bunlar ki bu katilin işlediği cinayetten bile daha ağır suçtur.

NE OLMUŞTU?

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka mahallesinde, 3 Mayıs 2017 gecesinde MHP İlçe binasını korumakla görevli 73 A 0133 plakalı 1994 model Dragon 1 marka zırhlı araç sürücüsü polis, evlerine girdiği Muhammed ve Furkan Yıldırım kardeşlerin ezilerek ölümüne neden oldu. Panzer sürücüsü Ömer Yeğit gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, zırhlı aracın sürücüsü Yeğit ve onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında, “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapisle ceza istendi. 

İddianamede yer alan Trafik Bilirkişi raporunda, zırhlı araç sürücüsü Yeğit’in, “Motorlu araç sürücü sertifikasının” bulunmadığı, bu nedenle sürücünün araç ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmaması sonucunda olayın meydana geldiği bilgisine yer verildi. Yeğit, savcılığa verdiği ifadede kendisini, “Park etmeye çalıştığım sırada araç birden stop etmesiyle birlikte rampa aşağı öne doğru 52’nci caddenin devamı 715’inci sokağa doğru gitmeye başladı. Aracın freninde ayağımı sürekli basılı tuttum. Fakat araç stop ettiği için fren sistemi çalışmadı. Aracın direksiyonu kilitlendi. Fren tertibatı işlemedi” sözleriyle savundu. 

5 AY HAPİSTEN SONRA SERBEST BIRAKILDILAR

İki polis hakkında açılan ve ilk duruşması 17 Ekim 2017 tarihinde görülen davada, tutuklu polis tahliye edildi.

“Panzer Davası” olarak bilinen davanın 19 Haziran 2019 tarihinde görülen karar duruşmasında, sürücü sanık polis Ömer Yeğit hakkında 2 yıl 1 ay hapis cezası, diğer sanık Yeğit’in amiri Murat Maden hakkındaysa beraat kararı verildi. Mahkeme, Yeğit’e verdiği 2 yıl 1 ay hapis cezasını, 19 bin TL paraya çevirdi. 
 
Sonrasında açıklanan gerekçeli kararda ise sanık Yeğit’in sertifikasız olmasına rağmen zırhlı araç kullanma noktasında yeterli deneyime sahip olduğu ve sanık Maden’in, Yeğit’in sertifikasız olduğunu bilmediği ileri sürüldü. 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.