6 Ayda 1 504 Göçmen Göç Yollarında Öldü

Yoksulluk, adaletsizlik, haksız savaşlar gibi sebeplerle ülkelerini terketmek zorunda bırakılıyor halklar. İnsanların kendi ülkelerinde yaşamlarını cehenneme çeviriyor. İnsanları göçe zorlayan sebeplerin yaratıcısı emperyalizmdir. Dünyada ülkeleri işgal eden, etnik, dini, feodal çatışmalar çıkartan, haksız savaşlar çıkartıp yüzbinlerce insanın ölümünden emperyalizm sorumludur. Göç yollarında ölenlerin de katili emperyalizmdir.

Buz dağının görünen yüzü: 6 ayda bin 504 ölüm.

Tabii ki 1504 rakamı gerçekte ölenlerin sayısını yansıtmıyor fakat bu sayı bile çok büyük bir katliam olduğunu gösteriyor göç yollarında.  Bu rakamlar aynı zamanda yoksul halkların göç etmek yerine emperyalizmi ülkelerinden def etmesi gerektiğini gösteriyor.

Uluslararası Göç örgütünün açıkladıgı verilere göre; bu yılın ilk yarısında en az bin 504 göçmen hayatını kaybetti, can kayıplarının 443′ ü Akdeniz’de kaydedildi Uluslararası Göç Örgütü ( LOM); “Kayıp Göçmenler Projesi” kapsamında hazırladığı bir raporu açıkladı.LOM’ un raporuna göre,bu yılın ilk yarısında en az bin 504 göçmen hayatını kaybetti. Açıklanan verilere göre,can kayıplarının büyük bir çoğunluğu Akdeniz’de kaydedildi.

 Sadece Akdeniz’de 443 Göçmen hayatını kaybetti.

Akdenizi; sırasıyla 265 ölümle kuzey Afrika ve 196 ABD-meksika sınırı izledi. LOM’a bağlı Küresel Göç veri Araştırma merkezi’nin (GMDAC) direktörü Frank Laczko, göçmen ölümlerine ilişkin gerçek sayının çok fazla olabileceğini belirtti. “Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden göçmen işçilerin bu sayılara dahil edilmemesi,pandeminin Göçmenlerde yarattığı gerçek etkiyi bilmeyi zorlaştırıyor”dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.