5 Bin 712 Futbol Sahası Büyüklüğünde Orman Yandıktan Sonra
“Yangın Kontrol Altına Alındı”!

Çanakkale’de 22 Ağustos saat 11.00 sıralarında başlayan yangının, büyük bir alanı yakıp kül ettikten sonra dün “kontrol altına alındığı” açıklandı.
48 saatlik yangının faturası büyük oldu.
Çanakkale orman yangınlarında 2650 hektar ormanlık alan ile 1430 hektar tarım arazisi ve orman dışı alan olmak üzere 4 bin 80 hektar alan yandı.
Yangının okettiği alanın büyüklüğünü görmek açısından şöyle belirtelim:
Yanan 2650 hektar ormanlık alan, 5 bin 712 futbol sahası büyüklüğüne eşit. Tarım alanını da içine katarsak, 7500 futbol alanı büyüklüğünde bir alan yandı.

GHA YORUM: YOKOLAN ORMANLARIMIZIN SORUMLUSU AŞIRI SICAKLAR DEĞİL, SÖMÜRÜ, SOYGUN, TALAN DÜZENİDİR!

Burjuva basın, dün Çanakkale orman yangınlarıyla ilgili hükümet açıklamasını, “Çanakkale’de yangın kontrol altına alındı” başlıklarıyla verdi. Sanki ortada büyük bir başarı varmış gibi verdi.
Yangın kontrol altına alındı ama neden sonra!
Hükümet yetkilileri ve burjuva medya, yangında sevkedilen uçak ve helikopter sayılarını abartılı olarak vererek, yangınları önleme ve çıktığında müdahale etme konusundaki yetersizliklerini gizlemeye çalışıyorlar.

Yangına, “10 uçak, 38 helikopter, 3 bin 174 personel ve 790 kara aracı ile” müdahale edilmiş.
48 saatte bu kadar büyük bir orman alanı yok olduğuna göre, DEMEK Kİ, bu uçaklar, helikopterler, bu personel sayısı yetersizdir.
Devlet, halka göre örgütlenmiş bir devlet olmadığı için, olayların gerektirdiği şekilde kurumlaşmıyor; tersine, sosyal alanlara, sömürüden, soygun ve talandan arta kalanla bütçe ayırıyor.
Depremde de öyle yapmadılar mı?
“AFAD 40 bin personelle sahada” buyurdular.
40 bin enkazın olduğu bir alanda, 40 bin personel olsa ne olur?
Demek ki, Türkiye gibi bir deprem ülkesinde, sizin ilk yardım organizasyonunuzda yüzbinlerce personel olmalı.
Demek ki, Türkiye gibi bir yangın ülkesinde, yangınlhara 10 değil 100 uçakla, 38 değil, 138 helikopterle müdahale edilmeli.
“Bunların parası nereden bulunacak” diye sorulacak olursa;
sömürücü, soyguncu, yağmacı ve talancı düzen değişirse, zaten halk için, halkın ihtiyaçları için, doğa için her türlü para bulunur.

Sosyal ağlarda paylaşın