4 Eylül’de ADALET VE ÖZGÜRLÜK İÇİN AÇLIK GREVİ Çağrısı…

Hasta tutsak Ali Osman Köse ve Yunanistan’da tamamen hukuksuz biçimde hapis cezası verilen 11 Türkiyeli devrimci ve Belçika’da halen hukuksuz olarak tutulan Erdal Gökoğlu için, Türkiye’de ve Avrupa’da eylemler devam ediyor.

Avrupa Halk Cephesi tarafından yapılan „Adalet İçin Sahiplenmemizi Büyütüyoruz“ başlıklı açıklamayla, bu eylemlerin büyütülmesi çağrısı yapıldı. 

Açıklamanın girişinde üç konuya değinilerek şöyle deniliyor:

„Adaletsizliğe karşı sâvaş açtığımız her mevzi, tüm adaletsizliklere karşı savaşımızın bir parçasıdır.

Bugün hasta tutsak yoldaşımız Ali Osman Köse’nin özgürlüğü için verdiğimiz mücadele, tüm hasta tutsakların özgürlüğü için verdiğimiz mücadelenin simgesidir.

Yunanistan’da Türkiyeli devrimcilere yönelik verilen hukuksuz cezalara karşı, onların özgürlüğü için verdiğimiz mücadele, tüm hukuksuzluklara karşı mücadelede simgesel bir mücadeledir.

Erdal Gökoğlu’nun özgürlüğü için mücadelemiz, Avrupa emperyalizminin hukuksuzluklarına karşı dalgalanan bir özgürlük bayrağıdır.“

  1. Açıklamanın devamında ise, Ali Osman için 500 imza toplanması çağrısı yapılırken, 4 Eylülde de Yunanistanda tutuklu Türkiyeli devrimciler için açlık grevi çağrısı yapılıyor. İlgili bölümlerde şöyle deniliyor:  

Ali Osman Köse’ye Özgürlük İçin Her Bölgeden Şehirden 500 İmza!

Ali Osman Köse’ye özgürlük talebiyle, tüm Avrupa çapında 1 Eylül’den itibaren bir imza kampanyası başlatalım. (Daha önce başlatmış bölgeler devam edeceklerdir.)

Eylül ve Ekim ayları boyunca sürdüreceğimiz imza kampanyasında, her bölge, kendisine asgari 500 imza hedefi koyabilmelidir.

Toplanan imzaları, Eylül ayının sonunda birinci posta, ekim ayının sonunda ikinci posta olarak Adli Tıp Kurumu’na ve Adalet Bakanlığı’na gönderelim. 

4 Eylül’de Yunanistan’da Tutuklu 11 Devrimci İçin Açlık Grevindeyiz!

25-26 Ağustos’ta 7 yerde Yunanistan Konsoloslukları ve Büyükelçilikleri önünde gösterilerle Yunanistan’daki hukuksuzluğa son verilmesini, 11 devrimcinin serbest bırakılmasını talep ettik.

4 Eylül’de aynı talebi, açlığımızla dile getireceğiz.

4 Eylül’de açlığımızla “11 Tutuklu Devrimciye Özgürlük” diyeceğiz.

4 Eylül’de açlığımızla, Yunanistan hapishanelerindeki 11 devrimciyi sarıp sarmalayacağız.

Bütün ülkelerdeki Halk Cepheliler, bu güçlü sahiplenmeye katabileceğimiz herkesi katmayı hedeflemeliyiz.

Erdal Gökoğlu’na Özgürlük İçin Israrcı Olacağız!

Erdal Gökoğlu’nun Belçika’daki  haksız, hukuksuz tutukluluğu sürüyor.

Buna karşı,

– Belçika’da her hafta Belçika Adalet Bakanlığı önünde “Erdal Gökoğlu’na Özgürlük” eylemi yapılıyor. Bu eylemi destekleyelim, bu eylemle aynı günler, başka ülkelerde de Belçika Konsoloslukları önünde eylemler yapılabilir.  

– her yerden, maillerle Belçika Adalet Bakanlığı’na yazarak, adaletsizliğe son vermelerini talep edelim.“

Sosyal ağlarda paylaşın