4 Direnişçiye destek sürüyor. 880 Kişi Direnişçilerin Sesine Ses Oldu.

Avrupa ( GHA)

Bu hafta, Almanya’da 129 A/B yasalarına karşı ve yine Almanya’da tutsak 3 devrimci İhsan Cibelik, Özgül Emre ve Serkan Küpeli’nin serbest bırakılması gibi taleplerle süren açlık grevlerine destek amacıyla Avrupa ve Türkiye’de düzenlenen bir günlük destek açlık grevine, 870 kişi katıldı.

Almanya Cezaevinde kanserle mücadele eden Grup Yorum üyesi İhsan Cibelek’in tedavi hakkını alabilmesi yanı sıra, aynı faşist yasa kapsamında tutuklu bulunan Gazeteci Özgül Emre ve Anti Faşist Serkan Küpeli’ye destek vermek amacıyla Almanya Adalet Bakanlığı önünde 313 gün önce başlatılan açlık grevlerine destek amaçlı her hafta, destek açlık grevleri düzenleniyor. Bugün itibariyle, Eda Deniz Haydaroğlu 313, Ilgın Güler 262, Sevil Sevimli 252, ve Lena İleni Açıkgöz ise 197 gündür Almanya’daki 129A/B yasalarına karşı ve devrimci tutsakların özgürlüğü için süresiz açlık grevinde.

Avrupa ve Türkiye’de olmak üzere 4 kıtada her cumartesi, 4 Direnişçiye destek vermek amacıyla bir günlük destek açlık grevi yapılıyor.

20 Ocak Cumartesi günü düzenlenen bir günlük destek açlık grevine katılan ülkeler ve sayılar şu şekildedir:

Almanya : 182
Yunanistan : 37
İsveç : 15
Danimarka : 2
Finlandiya : 1
Katar : 10
İsviçre : 21
Gürcistan : 1
Lozan : 1
Avusturya : 146
Belçika : 23
Hollanda : 8
Türkiye : 239 (Mersin: 5, Ankara: 8, Bursa: 10, Balıkesir: 5, Zonguldak: 1, Antakya: 210)
Fransa : 112
İngiltere : 80
Toplamda 880 kişi, Eda, Ilgın, Sevil ve Lena’nın sesine ses oldu.

Büyük direniş devam ederken, Alman Emperyalizmi endişe içinde. Avrupa’nın göbeğinde başlayan bu büyük direnişi sabote etmeye ve engellemeye yönelik Alman Emperyalizmi’nin her türlü çabasına rağmen, direnişçilerin kararlılığı ve halkın desteğiyle birlikte, zafer adım adım yaklaşıyor.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın