4-5 Nisan Açlık Grevi: Adaletsizliğe Karşı Açlık Barikatı…

8 Ülkede, 114 Kişi Açlık Grevindeydi

Avrupa Halk Cephesi’nin ve Direnişlerle Dayanışma Komitesi’nin çağrısı üzerine, 4-5 Nisan günlerinde Avrupa’nın bir çok şehrinde bir ve iki günlük açlık grevleri yapıldı. İsviçre’de 4 kişi, 4 Nisan’da 10 günlük açlık grevine başladılar. Yunanistan’da ve Belçika’da üç kişi daha önce başladıkları açlık grevini 4-5 Nisanda da sürdürdüler ve halen sürdürüyorlar.
Açlık grevciler, Korona altında, meydanlarda kitlesel etkinlik yapma imkanları olmasa da,evlerinden açlık grevleriyle ölüm oruçlarına destek olmaya devam edeceklerini, direniş sürdüğü müddetçe direnişe desteklerinin de süreceğini belirttiler. Açlık grevleriyle ilgili bir çok video yayınlandı ve videolarda İbrahim Gökçek, Mustafa Koçak selamlandı.
4-5 Nisan açlık grevi çağrısı yapıldığında, Helin Bölek henüz şehit düşmemişti. Açlık grevleri, Helin Bölek’in şehitliğine denk geldiğinden bir çok yerde anmalar, eylemler açlık grevindeyken yapıldı.
GHA’ya ulaşan bilgilere göre ülkelerden açlık grevlerine katılımlar şu şekilde gerçekleşti:

Almanya: 22 kişi
Fransa: 12 kişi
Avusturya: 12 kişi
Belçika: 31 kişi
İsviçre: 4 kişi (10 günlük açlık grevi)
İngiltere: 5 kişi
Hollanda: 2 kişi
Yunanistan: 26 kişi

Helin Bölek’in şehit düşmesinin ardından, ölüm oruçları iki halkın avukatının daha ölüm orucuna başlamasıyla devam ediyor. İbrahim Gökçek, Mustafa Koçak, ölüm orucunun 300’lü günlerine yaklaştılar; Didem Akman ve Özgür Karakaya’ya, Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal eklendi.
Bu koşullar altında Avrupa’da destek açlık grevlerinin ve diğer destek eylemlerinin süreceği, adaletsizliğe karşı açlık barikatının yükseltileceği belirtiliyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.