3 avukata Ebru Timtik’i andıkları için soruşturma

İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda yaptıkları konuşmalarda Av.Ebru Timtik’i andıkları gerekçesi ile haklarında soruşturma başlatılan ÇHD avukatları, bu keyfiliğe tepki gösterdi…

Yaptığı konuşmada “Buradan Ebru Timtik’i bir kez daha anmak istiyorum” dediği için hakkında soruşturma açılan ÇHD üyesi Av. Seher Eriş tweeter hesabından “Meslektaşım Ebru Timtik’i anmak suç değil ancak sadece avukatlara açık bir genel kurul salonunda sivil polislerin kamerayı ceketlerine gizleyerek kamera kaydı alması suçtur” paylaşımı yaptı.
Yaptığı paylaşımda ayrıca genel kurul salonunun bir köşesine gizlice kayıt alan sivil polisler farkedildiğinde 2 sivil polisin kaçtığını, 2 sivil polisin ise kaçamayıp kimliklerini ibraz etmek zorunda kaldıklarını belirtti.
Kendilerine kamera kaydı alıp almadıkları ve salonda bulunmaları hususunda görevlendirme yazıları olup olmadığı sorulduğunda sivil polisler “evet kayıt aldım, amirim istedi, görevlendirme yazımız yok” dediklerini altını çizerek polisin illegal, yasadışı faaliyet yürüttüğünü dile getirdi.

Konuyla ilgili, Av. Seher Eriş, İstanbul Barosu yönetimi ve Durakoğlu’na bazı sorular yöneltti:
Baro genel kurulunda kamera kaydı yapan ve tespit edilip tutanağa geçirilen sivil polisler hakkında herhangi bir girişimde bulunuldu mu?
Bütün avutatların kimlik okutup x-ray cihazından geçerek girdiği İstanbul Barosu genel kurul salonuna polisler nasıl girmiştir?
Av. Ebru Timtik’in ismi faaliyet raporunda zikredilip geçilecek mi, yoksa meslektaşımızı anmanın dahi suç haline getirilmek istenmesine bir itirazınız olacak mı?

AKP’nin acizliği ve Av. Ebru Timtik isminden korkusu büyümeye devam ediyor. Yasadışı bir şekilde genel kurula girerek yasadışı yöntemlerle Avukatları kameraya çekip, avukatları kuşatmaya, soruşturmalar ile sindirmeye çalışıyor. Adalet savaşçısı Ebru Timtik’in sahiplenilmesini, avukatlar üzerindeki etkisini engellemek istiyor ama nafile… Ebru Timtik sadece ülkemizde değil tüm dünyada adalet sembolü oldu bile…

Sosyal ağlarda paylaşın