AKP engelli maaşlarına göz dikti

Halkın yoksulluğu her geçen gün artıyor. AKP iktidarının yoksulluğa çözüm bulmak gibi derdi yok. Yoksulluğu yaratan AKP iktidarının kendisi çünkü.

Bir CHP milletvekilinin meclise getirdiği bir konu AKP’nin artık gözünü engellilerin maaşlarına, varsa sosyal haklarına göz diktiğini gösteriyor.

AKP engelli raporlarındaki engellilik oranını düşürüp fiziksel engellilerin maaş ve sosyal haklarını kestikleri gibi eskiye dönük ödenmiş maaşları geri isteyecek kadar gözünü karartmış.

CHP’li Murat Bakan,  “Birçok vatandaşımız bize ulaştı, yaşadıkları hak kaybını ve mağduriyeti ilettiler. Bir yurttaşımıza trafik kazası sonucu 1996 yılında yüzde 44 engelli sürekli raporu veriliyor. Askere dahi gidemiyor. Vergi indirimi kapsamında 2013’te emekli oluyor. SGK 6 yıl sonra telefonla arıyor, raporu yenilemesini yenilemezse maaşının kesileceğini bildiriyor. Doktor heyetine giren yurttaşın raporu 2019’da çıkan cetvele göre değerlendirilip yüzde 33 olarak veriliyor. Bunun üzerine hem emekli maaşı hem de ailecek sigortası kesiliyor. Başka bir engelli yurttaşımız ise yüzde 75 engelli raporu ile emekli oluyor. Kontrolde rapor oranı yüzde 40’ın altına düşüyor. Onun da emekli aylığı kesiliyor. Bu nasıl olabiliyor? Bu durumu nasıl açıklıyorsunuz? Bir de bazı engellilerden ‘fazladan maaş almışsınız’ deyip geri ödemelerini istemişler. Hem emekli aylıkları hem sigortaları ellerinden alınan insanlar bir de borçlandırılıyor. Hele hele salgın hastalık döneminde olacak iş mi? AKP iktidarı da şahsımın bakanları da sapır sapır dökülüyor” diye konuştu.

AKP engelli raporlarındaki engellilik oranını düşürüp maaş ve sosyal haklarını kestikleri gibi eskiye dönük ödenmiş maaşları geri isteyecek kadar gözünü karartmış.

Sosyal ağlarda paylaşın