Gazi’de Katledilen Oğuz Erkul’un annesi Seyran Erkul :

«Adalet dedim, paraymış değeri benim yavrumun.»

4 yıl önce Gazi’de iki genç katledildi.

Polis, içinde 4 gencin olduğu arabaya 36 kurşun sıktı. Araç içindeki iki genç katledildi.

Dört yıl süren dava, dn, 5 Şubat Cuma günü sonuçlandı.

Katil polislere 24 bin TL. Para cezası verildi.

Ceza değil, ödüldü.

Katledilen gençlerden Oğuz Erkul’un annesi Seyran Erkul, bu karar sonrası Çağlayan Adliyesi önünde duygularını ve düşüncelerini dile getirdi.

İşte Anne Seyran Erkul’un ülkemizdeki adaletin, hukukun durumunu özetleyen sözleri:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin adaleti varmış diyenler duysun. Ben 4 yıldır ona güvendim. Adalet var diye, yavrumu toprağa koydum kanı yerde kalmayacak diye güvendim. Yavruma para biçtiler. Saz çalmak suç mu? Şarkı söylemek suç mu? Ben ellerimle gönderdim arkadaşının doğum gününe. Suçu neymiş, saz çalmakmış. Korkmayın bu kadar sazdan. Saz adam öldürmüyor. Adalet dedim, paraymış değeri benim yavrumun. Duyun 4 yıldır mahkeme köşelerinde sürünüyorum. Kalbim durdu yüreğim durdu. Suçluların üstü örtülüyor. Gazi Mahallesi’ymiş suçlu, polislerin suçu yokmuş. Mahallesinin parkında saz çalarak türkü söyleyen benim yavrummuş suçlu olan. O zaman herkes öldürsün birbirini. Benim de gerekçem var o zaman ben de öldüreyim. Ben 4 yıldır yaşamıyorum zaten.

Küçük kardeşi var soruyor bana ‘Anne abim nerede?’. Ben daha onun cevabını veremedim. Ben daha ona anlatamazken umutlarım burada suya düştü. Ben vereyim o parayı onlara, Oğuzhan’ımın değeri para değil. Nerede görülmüş bir arabaya 36 kurşun sıkmak? Nerede görülmüş bir yavrunun üstünden 10 kurşun çıkması? Dağda terörist arıyorlar, Türk bayrağının altına gizlenmiş teröristler var. Avukatım diye cübbenin altına gizlenmiş teröristler var.”

Sosyal ağlarda paylaşın