“25 Şubat’ta Karlsruhe’de Federal Savcılık Önündeyiz!”

Uzun Yürüyüş, 25 Şubat Cumartesi günü Almanya’nın Karlsruhe şehrinde Federal Savcılık önünde gerçekleştirilecek eylemle final yapacak.
Uzun Yürüyüş, 22 Ocakta Almanya Anayasayı Koruma Örgütü’nün önünden başlamıştı. Şu ana kadar 30’a yakın şehirde standlarla, panellerle, yürüyüşlerle devam ettirildi.
Uzun Yürüyüş boyunca yapılan eylem ve etkinliklere, bir çok yerde Alman solundan, demokratik çevrelerinden de geniş bir katılım sağlandı.
Almanya’nın 129 AB Yasasına karşı sürdürülen yürüyüşe, diğer ülkelerden de destek eylemleri yapıldı, çeşitli ülkelerdeki Almanya konsoloslukları önünde, 129 AB Faşist yasasının kaldırılması talep edildi.

YÜRÜYÜŞÜN İKİ TEMEL TALEBİ:

“129 AB Yasası Kaldırılsın!”
ve “Özgül Emre, İhsan Cibelik, Serkan Küpeli’ye Özgürlük” talepleriyle sürdürülen Uzun Yürüyüşün sonunda, 25 Şubat’ta Federal Savcılık önünde bu talepler bir kez daha dile getirilecek.

TUTSAK SAYISI ÜÇTÜ, DÖRT OLDU!

Uzun Yürüyüş başladığında Almanya hapishanelerinde bu dava çerçevesinde üç tutuklu vardı. Uzun Yürüyüş sürecinde özgürlüğü talep edilen tutsaklara, bir de Almanya Mannheim’da tutuklanan Hasan Unutan da eklendi.
Hasan Unutan da tıpkı, Özgül Emre, İhsan Cibelik, Serkan Küpeli gibi, tamamen demokratik eylemlerden dolayı, haklı, meşru tavır ve düşüncelerinden dolayı tutuklandı.
129 AB faşist yasasının herkese karşı bir tehdit aracı olduğu bir kez daha görüldü.

Eylemin gerçekleştirileceği saat ve adres bilgileri şöyledir:

Tarih: 25 Şubat Cumartesi

Saat: 14-16 arası

Adres: Ludwig-Erhard-Allee 4,
76131 Karlsruhe

  
Sosyal ağlarda paylaşın