210 kişilik kadroya, 23 bin başvuru!

İşsizlik ne kadar büyük boyutlara ulaştığı, AKP’nin işsizliğe ilişkin açıkladığı rakamların koca bir yalandan ibaret olduğu, dün Rize’de ortaya çıkan tabloyla bir kez daha görüldü.  

ÇAYKUR, başta Rize olmak üzere Trabzon, Giresun ve Artvin’deki çay fabrikalarına toplam 300 işçi alımı için ilan verdi.

Rize’de 210, Trabzon’da 60, Artvin’de 25 ve Giresun’da ise 5 olmak üzere toplamda 300 “beden işçisi” alınacaktı.

İlanın ardından sadece Rize’de 22 bin 956 kişi iş için Çaykur’a başvurdu.

Başvuranlar Rize Nüfusunun Yüzde 8’i

Çaykur’a iş için başvuranların sayısı, Rize’nin toplam nüfusunun yüzde 8’ine denk düşüyor.

210 kişilik kadro için, Rize nüfusunun yüzde 8’i iş kuyruğuna giriyor.

Bu tablo, hem de Tayyip Erdoğan’ın memleketinde oluyor. İktidarının ilk yıllarında adam kayırmacılığın, rüşvet dağıtmanın, kurumlara kendi adamlarını yerleştirmenin en çok yapıldığı yerlerden birinde yani.

Rize bugün işsizlik nedeniyle çok ciddi ölçülerde göç veren bir şehir durumunda. Gençler, geleceklerini artık başka şehirlerde aramaya çalışıyorlar.

“Önümüzdeki Yıl, 50 Bin Kişi Başvuracak”

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, önümüzdeki yıl, bir işçi alımı durumunda, başvuranların sayasının 50 bine ulaşacağını belirterek, bunun nedenlerini şöyle izah etti:

“Yaş çay alım fiyatları düşük … Üreticiler, gübreyi almakta bile zorlanıyor. İnsanların bu kadar kötü koşullarda yaşaması en küçük noktadaki işe bile başvurunun bu kadar artmasına neden oluyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi bu durum Rize için de çok vahim bir durum. … Bugün 22 bin kişi başvuruyorsa önümüzdeki sene en az 50 bin kişi başvuracaktır.”

Sosyal ağlarda paylaşın