17 İlde 58 Orman Yangını… Yakılan Yağmalanan Vatandır

28-29 Temmuz’da iki gün içinde, Türkiye’nin bir çok yerinde orman yangınları çıktı. Orman Bakanlığı tarafından açıklanan son rakamlara göre, orman yangınlarının sayısı 50’yi aştı. Orman yangınlarının çıktığı il-ilçe sayısı ise 17’ye ulaştı.

DEVLETİN ACİZLİK TABLOSU: Yangınlar Sürüyor:

29 Temmuz itibarıyla yapılan açıklamalarda, 30’u aşkın bölgede yangınların kontrol altına alındğı ancak 17 yerde yangınların halen sürdüğü belirtildi. 

Yangınlar Adana’da (3 yerde), Osmaniye’de, Antalya’da (4 Yerde), Mersin’de (3 yerde), Muğla’da (2 yerde) ve Maraş’ta sürmektedir.  

Tüm açıklamalarda, neredeyse üç cümlede bir “gereken yapılmaktadır” ve benzeri ifadeleri kullanıyorlar. Ancak görünen tablo bu sözün hiçbir anlamının olmadığını gösteriyor. Yağmacı, soyguncu Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yangınları söndürmekten ACİZDİR! Gerçek budur.  

 

“Büyük Devlet” görüanümüne zarar gelmesin diye, yangınların başında yapılması gereken uluslararası yardım ve dayanışma çağrısı da yapılmamış; bunun sonucunda tahribat ve kayıplar daha da büyümüştür.  

Tahribat Büyük!

Henüz 50’yi aşkın ve 17’si halen süren yangınların toplam bilançosu ortaya çıkmış değil. 

Manavgat’ta üç kişi öldü. 183 kişi çeşitli biçimlerde yangınlardan etkilendi veya yaralandı. 

Sadece Manavgat yangınına ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirl tarafından yapılan açıklamada, “Tarım hasarlarıyla ilgili ilk tespitlerimizde 150 büyükbaş, bin küçükbaş, 6 bin dekar tarım arazisi, 500 dekar sera zarar gördü” denildi.

Ülke genelinde yangın bölgeleri şunlar:

 Adana Karaisalı, Kozan, Sarıçam Ceyhan ve Feke bölgeleri,

Osmaniye Kadirli, 

Antalya’nın Manavgat, Akseki Konyaaltı ve Alanya ilçesi, 

Kayseri’nin Yahyalı, 

Mersin Aydıncık, Bozyazı, 

Silifke,

Kütahya Emet,

Muğla, 

Marmaris, Didim ve Güvercinlik…

Sosyal ağlarda paylaşın