Hapishaneler Koronavirüs’e Teslim

  • Şakran’da 4 tutsak yüksek ateş nedeniyle hastahaneye kaldırıldı!
  • Hiçbir hapishanede hijyen yok!
  • Temiz çarşaf battaniye yok!
  • Dezenfektanlar ücretsiz verilmiyor, fahiş fiyatlarla satılıyor!
  • Adalet Bakanı, hapishanelerde herşey kontrol altında diyerek yalan söylüyor

Şakran 1 Nolu T Tipi Hapishanesi’nden tutsaklar, aileleriyle yaptıkları telefon görüşmesinde 4 siyasi tutsağın yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldığını belirttiler.

İzmir Aliağa Şakran 1 No’lu T Tipi Kapalı Hapishanesi’nde bulunan siyasi tutsak Eser Mor Sümbül tarafından bildirildiğine göre, 4 tutsak yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Tutsakların bildirdiğine göre, „Salgın çıktığından beri temiz çarşaf ve yastık kılıfları almak istemelerine“ rağmen, tutsaklara kirli malzemeler verildi.

Kantinde satılan hijyen malzemelerinin fiyatları daha da artırıldı.

Hapishane yönetimi tarafından ne koğuşlarda ne de diğer alanlarda hiçbir dezenfektan işlemi yapılmadı.

Şakran Tek Örnek Değil!

Şakran Hapishanesi’ndeki bu durum, esas olarak bütün hapishaneler için geçerli.

Dezenfektan benzeri malzemeler, 20 yıldır kantinlerden fahiş fiyatlarla satılıyor.

Şu anda da koğuşlarda dezenfekte işlemleri yapılmıyor. Dışarıda, iki kişi birbirine 1,5 metreden fazla yaklaşmasın diye, polisiye tedbirler alınırken, Türkiye hapishanelerinde, 300 bine yakın tutsak, aynı yatakta iki kişi yatacak şekilde tutuluyor. Bilindiği gibi, şu anda hapishanelerde 70 bini aşkın kapasite fazlası tutsak bulunuyor.

Adalet Bakanı Neyi Kontrol Altında Tutuyor, Açıklamalıdır!

Adalet Bakanlığı, hapishanelerde herşeyin kontrol altında tutulduğunu söylerken, hiçbir kanıtı, dayanağı yoktur. Bu koşullarda zaten gerçek bir önlem almak da mümkün değildir.

Mustafa Koçak ve Halkın avukatları başta olmak üzere süresiz açlık grevinde olan tutsaklar var. Yüzlerce hasta tutsak var. Bunların virüse direnemeyeceği çok açıktır.

Hapishanelerdeki her ölümden her koşulda Adalet Bakanlığı ve AKP iktidarı sorumludur. Bu elbette böyledir. Ancak Koronavirüs salgını koşullarında tutsakları bu koşullarda tutmak, TAAMMÜDEN CİNAYETTİR.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.