129ab Davası 25 Ekim’de Devam Edecek

18 Ekim Çarşamba günü Almanya’nın Düsseldorf şehrinde sürmekte olan 129ab davasının 16. celsesi görüldü. Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’nin çıkarıldıkları celsede Savcının yeni delil sunmasının ardından avukatların talebi üzerine ara verildi.
Savcının ilave ettiği “delil” yine bir dijital delildi. Savcı bu delili 1,5 yıl sonra dosyaya ilave edebilmişti. Ancak kısa, sadece 45 dakikalık arada avukatların yaptığı incelemede sunulan sd kartta bir çok usulsuzlük, çelişkili tarihler, ne zaman nasıl elde edildiği belli olmayan, belirsizliklerle dolu içeriğe sahip olduğu görüldü. Bu yüzden avukatlar, savcılığın sunduğu dijital delilin delil sayılamayacağını savundu ve bunun kabul edilmesinin adil yargılanma hakkına uymayacağını dile getirdi.
Avukatların delile yaptıkları itiraza cevap veren savcı özetle “delili biz sunuyoruz işte o kadar!” dedi. Savcının seviyesizliği ve tahammülsüzlüğü avukatlar tarafından savcının yüzüne karşı söylendi. Savcının verdiği cevaba ilişkin saçma ve delilin sahte olduğu konusunda bir çok şüphe barındırdığını söyleyen avukatlara savcının verdiği cevap çarpıcıydı. Savcı özetle şöyle dedi: “bu delilin sahte olabileceğini söylüyorsunuz. Bu yaklaşımınıza hiç şaşırmadım. Bu delil, anayasayı koruma örgütünden, istihbarat dairesinden, kriminal bürodan… veya Erdoğan’dan, onun MİT’inden elde edilmedi. DHKP-C kadrolarından alındı!”
Yani savcı saydığı devlet kurumlarından gelseydi haklı olabilirsiniz mealinde bir açıklama yaptı. Savcı sahte delil yapanların kimler olduğunu bir şekilde kabul etmiş oldu. Savcının bu açıklamasına avukatların verdiği cevap bir gerçeği tekrar gözler önüne seriyordu: “biz size güvenmek zorunda değiliz. Biz mahkemeye sunduğunuz delilin niteliğini belirgin hale getirmeye çalışıyoruz, sorguluyoruz ve olası bir hukuksuzluğun önüne geçmek istiyoruz. (…) Ancak sizin delili nereden elde etmediğinize dair saydığınız kurumlar arasında Erdoğan ve MİT’i de katmanız çok şaşırtıcıydı”. Alman savcılığının Erdoğan ve MİT ile çalıştığının itirafı ile ilgili tekrar söz alan savcı evelemek gevelemekten başka bir şey diyemedi.
Mahkeme heyeti delilin incelenmesi için davayı sonlandırdı. Mahkeme önceden belirlendiği gibi 25 Ekim’de devam edecek.

Mahkeme çıkışında davayı izlemeye gelenlerin yaptığı eylemde 129ab komitesi bir açıklama yaptı. Açlık grevi direnişçileri Eda Deniz Haydaroğlu, Ilgın Güler ve Sevil Sevimli’nin de katıldığı eylemde Lena İleni de destek açlık grevini süresiz açlık grevine çevirdiğini duyurdu. 129ab yasalarının kaldırılması, tutuklu devrimcilerin serbest bırakılması ve tutuksuz yargılanması talebiyle yapılan açlık grevi direnişçi sayısı 4’e yükseldi…

Sosyal ağlarda paylaşın