120 Sanatçı, Siyasetçi, Aydın Grup Yorum’un Konser Yasaklarına Son Dedi.

AKP faşizmi tüm ülkede konserlere yasaklar getiriyor. Aynur Doğan, Melek Mosso, Niyazi Koyuncu gibi bir çok sanatçının konserinin yasaklanması ile konser yasakları için direnen ve bu uğurda iki emekçisini toprağa veren Grup Yorum’un direnişi tekrar gündeme geldi.
Gündemdeki konser yasaklarının bir süre öncesinde Grup Yorum üzerindeki baskılara ve konser yasaklarına son verilmesi için bir imza kampanyası başlatıldı.

İMZA METNİ ŞÖYLE:

BİZLER, BU ÜLKENİN AYDINLARI OLARAK
GRUP YORUM’UN UĞRADIĞI BASKILARA KARŞI SESSİZ KALAMAYIZ KALMAMALIYIZ!

GRUP YORUM KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA OKUDUĞU ŞARKILARDA, TÜRKÜLERDE HALKIMIZIN ACILARINI ÖZLEMLERİNİ VE UMUDUNU DİLE GETİRDİ.
SADECE ŞARKI SÖYLEMEKLE KALMADI PRATİKTE DE GECEKONDULULARI, İŞÇİLERİN, EMEKÇİLERİN YANINDA SAF TUTTU.
BUNU YAPTIKLARI İÇİN DEFALARCA BEDEL ÖDEDİ GRUP ÜYELERİ. OHAL İLE SIRADAN BİR UYGULAMA HALİNE GELEN GAYRIMEŞRU GİZLİ TANIK İFADELERİ İLE TUTUKLANDI. BAŞLARINA PARA ÖDÜLLERİ KONULDU. LİSTELERE ALINDILAR. 2015 YILINDAN BU YANA NEREDEYSE TÜM KONSERLERİ YASAKLANDI. SANATLARINI İCRA EDEMEZ DURUMA GETİRİLDİKLERİNDE İKİ ÜYESİ ÖLÜM ORUCU EYLEMİ BAŞLATTI…
KONSER YASAKLARININ KALDIRILMASI VE HUKUKSUZ ŞEKİLDE SAHTE TANIK İFADELERİNE DAYANDIRILARAK TUTSAK EDİLEN GRUP ÜYESİ ARKADAŞLARININ SERBEST BIRAKILMASI İÇİN BAŞLATTIKLARI ÖLÜM ORUCU EYLEMİ SONUNDA, TALEPLERİ KABUL EDİLMEYEN HELİN BÖLEK VE İBRAHİM GÖKÇEK HAYATLARINI KAYBETTİ.
BU GÜN HALA 8 ÜYESİ TUTSAK. KONSER YASAKLARI SÜRMEKTE. TALEPLERİ TALEPLERİMİZDİR!

-KONSER YASAKLARININ KALDIRILMASI
-SAHTE BELGE VE GİZLİ TANIK İFADELERİYLE TUTSAK EDİLEN ÜYELERİNİN SERBEST BIRAKILMASI

BİZLER GRUP YORUM’UN BU MEŞRU TALEPLERİNİN ALTINA İMZAMIZI ATIYORUZ!

Şair Ahmet Telli ile Ataol Behramoğlu, Sanatçı Cahit Berkay, CHP Milletvekili Ali Şeker, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Barış Atay, SOL Parti PM Üyesi Alper Taş, oyuncu Bülent Emrah Parlak, Orhan Aydın, Menderes Samancılar, halk müziği sanatçısı Belkıs Akkale, Sabahat Akkiraz, Hakan Akmaz ve bir çok yazar, avukat, şair, müzisyenin de aralarında olduğu 120 kişi kampanyayı imzaladı.

2015 Yılından beri sadece konserleri yasaklanmakla kalmadı, tüm aktiviteleri engellendi. Polis Grup Yorum’un çalışmalarını yaptıkları İdil Kültür Merkezi’ne sayısız saldırı gerçekleştirdi. Her girdiklerinde kurumda, tüm enstrümanları, masa sandalye, çamaşır makinası cam pencere, iğneden ipliğe hiç bir şey bırakmaksızın kırarak kullanılamaz hale getirdi. İçerdekileri işkence ile gözaltına aldı, tutukladı…

İki Grup Yorum emekçisi kendilerine uygulanan saldırı, baskı ve yasakların son bulması için can bedelli direniş gerçekleştirdi ve tüm dünyanın gözleri önünde Helin Bölek ve İbrahim Gökçek şehit düştü. AKP faşizmi İbrahim Gökçek ve Helin Bölek’in ölümünün sorumluluğunu kabul etti. Onların katili olduğunu cenazeden sonraki tavırlarında da gösterdi. Cenazeleri geleneklerine göre kaldırmamaları için her türlü alçak yönteme başvurdu…

Bugün AKP faşizminin konserleri yasaklaması hiç bir saldırının saldırılanla sınırlı kalmayacağını, faşizm kendinden olmayan herkese düşman olduğu gerçeğini yeniden gösterdi. Grup Yorum’a uygulanan yasaklar Grup Yorum ile sınırlı kalmayacaktı. Faşizm önce en tehlikeli bulduğuna saldırır ve sonra sıra herkese gelir. Grup Yorum’un konser yasakları için gerçekleştirdiği direnişin ne kadar desteklenip büyütülmesi gereken, tarihsel ve siyasal olarak ne kadar haklı, meşru ve ne kadar yerli yerinde olduğu tekrar görülmüş oldu bu yasaklarla.

Sosyal ağlarda paylaşın