12 Şubatta Tencere Tava Eylemi


Grup Yorum üyeleri ve Mustafa Koçak’ın ölüm orucu direnişini desteklemek için 12 Şubat’ta tencere tava eylemi yapılacak.
Tencere tava eylemi, Latin Amerika’dan İstanbul’un, İzmir’in, Ankara’nın yoksul gecekondularına uzanan bir eylem biçimi. Yoksul emekçi halk, onyıllardır öfkesini, protestosunu, talebini tencerelerin tavaların gürültüsüne yükleyip sömürücülere duyurmaya çalışıyorlar.
“Zulme Karşı Ses Çıkar / Grup Yorum’a Ses Ver!” çağrısıyla yapılacak olan eylemle ilgili olarak Grup Yorum da bir çağrı yayınladı.
Çağrıda şöyle denildi:

“Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek ve Helin Bölek, özgürce türkülerini söyleyebilmek için bedenlerini ölüme yatırdılar ve uş an ölümle burun burunalar. Onların yaşamaları için onların sesi olacağız!..
Bulunduğumuz yer yerde, Grup Yorum’un haklı ve meşru taleplerini haykıracağız, anlatacağız.

Tüm halkımızı, tüm dinleyicilerimizi ve tüm dostlarımızı 12 ŞUBAT Çarşambsa günü, 20.00 – 21.00 Saatleri arasında yapacağımız TENCERE TAVA EYLEMİ ile Grup Yorum’un sesine ses katmaya, evlerimizin camlarında, balkonlarında, sokaklarında tencere, tavalarımızla ses çıkarma eylemleri yapmaya ve çektiğimiz video ve resimleri YORUMİÇİNSESÇIKAR hashtagı ile paylaşmaya çağırıyoruz.”
Grup YORUM

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.