11 Mayıs DİRENİŞ GÜNLÜĞÜ…

Türkiye hapishanelerinde, S, R, Y Kuyu tipi hapishanelere karşı direniş, çeşitli hapishanelerden tutsakların katılımıyla devam ediyor.

NURETTİN KAYA, ölüm orucunun 205. Gününde

Kaya, direnişi sonucunda Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nden, Bolu F Tipi hapishanesine sevk edildi. Ancak burada da tecrit devam ediyor ve arkadaşlarının yanına henüz verilmedi.
Nurettin Kaya, S, R, Y Tipi hapishanelerin kapatılması ve arkadaşlarının yanına verilmesi talebiyle ölüm orucunu devam ettiriyor.

OKTAY KELEBEK ve CEM DURSUN, Kuyu Tipi Hapishanelere Karşı 78 gündür Süresiz Açlık Grevindeler

Oktay Kelebek ve Cem Dursun, 78 Gündür, kuyu tipi olmayan ve arkadaşlarının olduğu bir hapishaneye gönderilmek için süresiz açlık grevindeler!

REZZAN ŞENGÜL ve VEDAT DOĞAN, Süresiz Açlık Grevindeler

Kuyu Tipi hapishanelerin kapatılması talebiyle direnişe başlayan Grup Yorum emekçisi Rezzan Şengül, süresiz açlık grevinin 41. gününde, Grup Yorum emekçisi Vedat Doğan da süresiz açlık grevinin 36. gününde direnmeye devam ediyor.
Kırşehir Yüksek Güvenlikli Hapishane idaresi, direnişçilere karşı saldırgan bir tavır içinde, Günde 2 kez verilmesi gereken B1, günde sadece bir kez veriliyor. İdarenin kışkırtmasıyla adli tutsaklar, Grup Yorum üyelerine saldırtılıyor.

BOLU Hapishanesi Özgür Tutsakları Açlık Grevinde

Bolu F tipi Hapishanesi Özgür Tutsakları, Nurettin Kaya’nın yanlarına getirilmesi talebiyle süreli-süresiz açlık grevindeler.

GRUP YORUM DÖNÜŞÜMLÜ AÇLIK GREVİNİN 138. GÜNÜNDE

İdil Kültür Merkezi’nin basılmaması ve Grup Yorum üyelerinin serbest bırakılmaları talepleriyle Grup Yorum üyeleri tarafından başlatılan dönüşümle açlık grevi, 138. Gününde.
Açlık grevi bazen dışarıdaki, bazen tutsak Grup Yorum emekçileri tarafından sürdürülüyor.

HAYDAR DEMİRAY, Süresiz Açlık Grevinin 59. Gününde

Almanya’da Tek Tip Elbise dayatmasına karşı süresiz açlık grevine başlayan Haydar Demiray’ı açlık grevi 59. gününe ulaştı. Demiray’ın iki talebi var:
1- Tek Tip Olmayan Bir Hapishaneye Sevk Edilmesi
2- Tüm Politik Tutsakların Serbest Bırakılması.

Sosyal ağlarda paylaşın