1 ton 300 kg uyuşturucunun sahibi serbest, uyuşturucuya karşı mücadele edenler tutsak

Geçtiğimiz yaz ayında Brezilya’da yakalanan 1 ton 300 kg uyuşturucunun sahibi Şeyhmus Özkan kısa süreli tutukluluğun ardından serbest bırakıldı.

ACM Airlines Özel Havacılık Şirketine ait TC-GVA numaralı jet tipi uçakta geçen ağustosta 24 adet bavul içerisinde 1 ton 304 kilo kokain ele geçirildi.  

Operasyon yapılan Diyarbakırlı iş adamı Şeyhmus Özkan’a ait uçak, Özal döneminde satın alınmış ve 2016 yılında satılana kadar devlet büyükleri tarafından kullanılmıştı.

Uyuşturucunun yakalandığı uçağın sahibi Şeyhmus Özkan’ın Instagram hesabı dün itibariyle aktifleşti ve iş insanı Ethem Sancak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte olan fotoğrafları yüklendi. Süleyman Soylu ve Ethem Sancak’ı şantaj anlamına gelen fotoğrafların hemen ardından Şeyhmus Özkan ve tüm çalışanları serbest bırakıldı.

AKP faşizmi uyuşturucu kaçakçılığının başındaki çetedir.

HALK ÇOCUKLARINI UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE ETTİKLERİ İÇİN 40 50 YIL CEZALAR VEREREK HAPSE ATAN AKP FAŞİZMİ 1 TON 304 KG UYUŞTURUCU İLE YAKALANAN UYUŞTURUCU BARONUNU 1 GÜNDE SERBEST BIRAKIYOR.

Halkın evlatları bu yüzden hapishanelerde ölüm orucunda. Kendisine 46 yıl hapis cezası verilen Gökhan Yıldırım’ın süresiz açlık grevinin taleplerinden biri de şöyle :

Yozlaştırmaya karşı mücadele vedenlere verilen cezalar iptal edilmelidir. Tarafıma bu nedenle verilen 46 yıllık ceza iptal edilmelidir.

Ölüm orucundaki Sibel Balaç’ın taleplerinden biri de şöyle :

Uyuşturucu ile mücadele eden devlet değil devrimcilerdir! Devrimciler değil uyuşturucu baronları, AKP’nin Uyuşturucu Bakanları Tutuklansın!

Evet ülkemizde tonlarla ifade edilen uyuşturucu ticareti yapanlar tek gün bile hapis yatmazken, uyuşturucuya karşı mücadele eden, yoksul mahallelerde uyuşturucunun yaygınlaşmasına engel olmaya çalışan halk çocukları, devrimciler onlarca yıl hapis cezalarına çarptırılıyor…

Soysuz Süleyman ve AKP’nin bir çok siyasetçisi ve çevresi uyuşturucu işinin başındadır. Faşist AKP çetesi devlet mekanizmasını, devletin tüm olanaklarını uyuşturucu da dahil olmak üzere her türlü gayrı meşru işlerini yürütmek için kullanıyor. Halka açlık ve adaletsizlikten başka bir şey vermeyen AKP iktidarının ağzı salyalı, mafya artığı Soysuz Süleyman bir uyuşturucu kaçakçısının şantajına bir gün bile dayanamadı ve hemen Şeyhmus Özkan’ı serbest bıraktı.

Biz halk olarak sesleniyoruz : 1 ton 300 kg uyuşturucu ile yakalanan kaçakçıları serbest bırakan başta bu işin ortaklarından olduğu açık ve net olan Süleyman Soylu ve Erdoğan ! Başta Gökhan Yıldırım olmak üzere uyuşturucu ile mücadele ettikleri için onlarca yıla hapse mahkum ettiğiniz tüm devrimcileri serbest bırakın ! Halkı zehirleyen tüm uyuşturucu baronlarını tutuklayın. Ülkemizi uyuşturucu üssü haline çevirdiniz, derhal halka hesap verin.

Sosyal ağlarda paylaşın