Yunanistan’da Özgür Tutsaklar ALİ ERCAN GÖKOĞLU ve HAZAL SEÇER Süresiz Açlık Grevini Sürdürüyorlar!

Halkın Sesi RADYOAtina'da Gözaltına Alınan Ali Ercan Gökoğlu ve Hazal Seçer  Tutuklandılar

Yunanistan’da Türkiyeli devrimcilere uygulanan “hukuk terörü” devam ediyor. Türkiyeli devrimci tutsakların direnerek kazandıkları haklar gasp edilmeye çalışılıyor.
Halkida davası tutsakları, paraya çevrilen hükümlerinin ödemelerini yapmalarına rağmen serbest bırakılmıyorlar. Bu kez oturum sahibi olmadıkları, kimlikleri olmadıkları gerekçesiyle “idari tutukluluk” saldırısıyla karşı karşıyalar…

Halkida davası tutsaklarının bazılarına bu bahanelerlel polis tarafından “idari tutukluluk” kararı ve sınır dışı kararı verildi.
BU KARARLARIN GERİ ALINMASI TALEBİYLE ÖZGÜR TUTSAK ALİ ERCAN GÖKOĞLU 4 EKİM 2024 TARİHİNDE SÜRESİZ AÇLIK GREVİ DİRENİŞİNE BAŞLADI. AYNI HUKUKSUZLUKLA KARŞI KARŞIYA KALAN HAZAL SEÇER İSE 15 EKİM 2024 TARİHİNDE SÜRESİZ AÇLIK GREVİ DİRENİŞİNE BAŞLADI.

Yunanistan Halk Cephesi tarafından bu konuda yapılan açıklamada şöyle denildi:
Türkiyeli 5 devrimci tutsak Halkida davası olarak bilinen bir dava nedeniyle, Yunan yasalarına göre “hafif suç” kapsamında hüküm giymişler; sokaklardan, derneklerin önünden gözaltına alınarak tutsak edilmişlerdi.

Tüm hukuk ilkeleri çiğnenerek cezalar verildi.
Tutsakların Adil yargılanma ihlaline ilişkin yaptıkları tüm itirazlar reddedildi. Son hakları olan cezaların paraya çevrilmesi hakkı için mücadele ettiler ve ödemelerini yaptılar.
Şimdi de sınır dışı edilme ve idari tutukluluk saldırısıyla karşı karşıyalar.

AKP faşizmi ile iş birliği yapan Yunan hükümeti Türkiyeli devrimcilerin tutsaklığını uzatmak için her şeyi yapıyor. NATONUN İKİ UŞAĞI DEVRİMCİLERE KARŞI TÜM GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYORLAR.

İdari tutukluluk” denilen pespaye yasaları, “sınır dışı” tehditleri şimdi yeni birer saldırı haline getirildi.

Daha önce Bulut Yayla isimli devrimciyi sokaktan kaçırarak Türkiye faşizmine teslim eden Yunan devleti, şimdi yeni saldırı hazırlıkları yapıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın