YUNANİSTAN’DA İŞÇİLER, İSRAİL’E MÜHİMMAT GÖTÜRECEK GEMİYİ ENGELLEDİLER!

Yunanistan’ın Pire limanında çalışan işçiler, İsrail’e gittiğini öğrendikleri mühimmat dolu konteynerin yüklenmesine izin vermediler.
Pire İşçi Merkezi, Attika ve Yunanistan Gemi İnşa Sanayi Metal Sendikası, Gemi Kaptanları Sendikası, işçiler, gençler ve Pire’deki diğer örgütler tarafından gerçekleştirilen sevkiyatı durdurma eyleminde işçiler konteynerin üzerine Filistin bayrağı astılar.

Yunanistan’ın Pire kentinde bulunan Cosco limanında çalışan işçiler, İsrail’e gittiğini öğrendikleri mühimmat dolu konteyneri durdurmak için eylemlerini gece boyunca sürdürdüler.
Pire’deki işçi sendikalarından biri olan Kargo İşçileri Sendikası ENEDEP, Kuzey Makedonya’dan gelen ve İsrail’e giden Marshall Adaları bandıralı bir gemiye yüklenen mühimmat konteynerini taşıyan kamyonun limana girmesini engellemek için diğer liman işçilerine çağrıda bulundu. İşçiler çağrıya uyarak İsrail’e gidecek olan mühimmatı engellediler.

ENEDEP tarafından yapılan basın açıklamasında “Pire limanının savaş için bir üs haline gelmesine izin vermeyeceğiz. Ülkemizin savaşlara müdahil olmasına son verilmesini talep ediyoruz” denildi.
Mücadeleci İşçi Cephesi (PAME) tarafından yapılan açıklamada da işçilerin eyleminin sonuç verdiği ve geminin konteyneri almadan gittiği bilgisi verildi. Mesajda “Halklar kazanabilir”, “Filistin yalnız değil”, “Katiller limandan dışarı” yazıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın